I 2007 kjøpte Olav Nils Sunde et landsted i Tvedestrandsfjorden. Prislappen var snaue 28 millioner kroner, og da fikk han en tomt på 91 mål og et hovedhus bygget i 1926 og noen mindre bygninger, skriver Finansavisen.

Nå vil Sunde ha en annen bygningsstandard, og nærmeste løsning er trolig å jevne hovedhuset med jorden og bygge et nytt i samme stil.



- Vi ser for oss at vi ikke kan ta øya og gjøre den til Sundes feriested. Det er en utstrakt bruk til overnatting langs østenden, derfor blir hele delen lagt til offentlig friområde, sier arkitekt Jan Erik Stokkebokjær til Finansavisen.  

- Beholde karakteren
Han sier at de er opptatt av at stedet skal beholde sin karakter, og bebyggelsen er stor i utgangspunktet.

Da DN.no i 2007 meldte at eiendommen var solgt uttalte megler Gunnar S. Sædberg: - Etter mitt skjønn er eiendommen noe av det råeste som ligger lands sørlandskysten.

Samtidig påpekte han at eiendommen ville trenge vesentlig oppgradering, og at det ville påløpe en del til rehabilitering og oppussing.

- Fælt å se på
- Vi vet at vi blir passet på nå, derfor er vi spesielt nøye med å oppføre oss korrekt. Det er viktig også for vårt kontor, vi vil ikke ha på oss å drive med kjeltringstreker, sier Stokkebokjær.

 

Han mener at riving er beste løsning ettersom bygningskroppen er skral, samt at et eldre tilbygg fra 40-tallet har "forkvaklet" husets opprinnelige arktitektur.

- For meg er det skikkelig fælt å se på, sier Stokkebokjær.

Les også: Ber om 60 mill. for dette (og du får ikke lov å rive)

To millioner for 18 kvm. bak slottet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.