Telenor har onsdag midlertidig fristilt fire ledere i selskapet. To av dem, Richard Olav Aa og Pål Wien Espen, er konserndirektører i selskapet, mens de to andre, Fridtjof Rusten og Ole Bjørn Sjulstad, er tidligere Telenor-representanter i Vimpelcoms styre.

Begrunnelsen for firstillelsen av de fire er at Deloitte nå gjennomfører en undersøkelse av Telenors oppfølging og håndtering av eierskapet i Vimpelcom.

-  Er det noe i Deloittes gjennomgåelse som har ført til at disse fire blir fristilt?

- Nei, det er det ikke. Deloitte har bare såvidt kommet i gang og dette dreier seg om at det er fire personer som har vært en del av den bekymringen som Telenor har hatt til Vimpelcoms investering i Usbekistan. Og for å da være helt sikker på at Deloitte-gjennomgåelsen blir så uhildet og objektiv som mulig så har vi valgt da å frita dem fra deres nåværende arbeidsoppgaver, sier konsernsjef Sigve Brekke i Telenor.

- Er dette noe Deloitte har anbefalt dere å gjøre?

- Nei.

- Hvem har tatt beslutningen om å firstille de fire?

- Det er mitt ansvar som konsernsjef å ta denne typen belsutninger, men jeg har selvfølgelig konferert med mitt styre.

- Hvordan er det å ta slike belsutninger?

- Dette er betrodde medarbeidere som har jobbet i Telenor på veldig sentrale posisjoner i lang tid. Jeg må understreke at det er vanskelig å ta slike avgjørelser, men av hensyn til etterforskningen her så har vi valgt å gjøre det. Det er noe vi er blitt enig med de fire medarbeiderne om.

Brekke understreker at det er Vimpelcom som er etterforsket av internasjonale myndigheter og ikke Telenor.

- Vi har bare en vitnestatus i saken. Og styret i Telenor har gjort flere tiltak. De har valgt å komme ut med en salgsmelding - at de ønsker å selge seg ut av Vimpelcom. Og i tillegg nedsatt en ekstern undersøkelse som Deloitte skal lede. Det er for å sikre oss at vi får en helt uhildet, grundig og objektiv gjennomgåelse at vi i samråd med de fire medarbeiderne har valgt å fristille dem fra deres arbeidsoppgaver, sier Brekke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Klart for historisk raskt lovvedtak i Stortinget

- Jeg hadde råd og anbefalinger fra alle de som burde vite

Danmark varsler ny asylinnstramming

Se DNTV: Rosa diamant solgt for en kvart milliard

Rosa diamant solgt for en kvart milliard
Den 16,5 karat store diamanten er den største rosa varianten som er solgt på auksjon. Den ukjente kjøperen fra Hong Kong i Kina måtte ut med en pris som var noe høyere
01:18
Publisert: