Første gang Lunder og Baksaas snakket sammen om transaksjonen var sent høsten 2012, opplyste Lunder under høringen fredag.

Lunder hadde dessuten et møte med daværende Telenor-styreleder Svein Aaser om saken tidlig i 2013, opplyste Lunder.

– Du er klar over at både Aaser og Baksaas har sagt at de ikke har hørt om dette før i 2014? fulgte Venstres Abid Raja opp.

– Jeg snakker nå om transaksjonen, ikke om bekymringsmeldingen, understreket Lunder.

Han gjorde grundig rede for hvordan bekymringsmeldingen fra 2011 førte til en grundig gjennomgang av saken, både ved interne og eksterne krefter. Dermed var også saken ute av hodet, fram til det ble medieoppslag om den i 2012.

– Hver gang dette ble diskutert, sa jeg «Fredrik, denne transaksjonen har vært gjort i henhold til antikorrupsjonsreglementet». Jeg forsikret ham om at vi hadde vurdert dette grundig, sa Lunder.

Direktesending fra Vimpelcom-høringen

Og ut fra den grundige vurderingen, var det heller ikke naturlig for ham å fortelle Baksaas eller Aaser om bekymringsmeldingen fra 2011, la han til.

Vimpelcom har erkjent å ha betalt nesten 1 milliard kroner i bestikkelser til postboksselskapet Takilant i Usbekistan i bytte mot lukrative telelisenser. I februar aksepterte selskapet en bot på om lag 6 milliarder kroner.

Telenor eier 33 prosent av Vimpelcom, og høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité dreier seg om Næringsdepartementets eierskapsutøvelse i Telenor.

Mer fra høringen:
Kaos da Lundteigen ville blåse Vimpelcom-varsleren
Lunder: - En katastrofe for meg
Kolberg: Telenor kunne ha informert tidligere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.