Vimpelcom har utnevnt Kjell Morten Johnsen som leder for selskapets store markeder (head of major markets).

Johnsen vil den nye stillingen ha ansvaret for Vimpelcoms virksomhet i Russland og Italia, og vil rapportere til Vimpelcom-konsernsjef Jean-Yves Charlier, ifølge en melding fra Vimpelcom torsdag.

Fra Telenor til Vimpelcom

- Jeg ser frem til å bli med på Vimpelcoms transformeringsreise, sier han i en uttalelse.

Johnsen kommer til Vimpelcom fra Telenor, hvor han var leder av Telenor Europa, opplyses det. Han har også sittet i Vimpelcoms styre tidligere.

- Kjells ekspertise i Russland og europeiske markedet i tillegg til hans erfaring fra Vimpelcom som et tidligere styremedlem vil være til betydelig nytte, sier Charlier i en uttalelse.

Vil selge Vimpelcom-andel

Vimpelcom har vært i sentrum av en internasjonal korrupsjonsskandale over lang tid. Selskapet, som er delvis eid av norske Telenor, erkjente i februar å ha betalt store beløp i bestikkelser til presidentdatter Gulnara Karimova for å få innpass i mobilmarkedet i Usbekistan. Selskapet vedtok en bot på 795 millioner dollar (6,8 milliarder kroner) til amerikanske og nederlandske myndigheter.

Som DN tidligere har skrevet, tar Telenor sikte på å selge sin resterende eierandel på 33 prosent i Vimpelcom i september.

Telenor skal ifølge nyhetsbyrået TMT Finance ha hyret inn flere meglerhus i forbindelse med salget. Morgan Stanley og JP Morgan skal være hyret som globale koordinatorer, skriver TDN Finans. Citi og Credit Suisse skal være bokbyggere i prosessen.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Telenor sies å ha hyret meglerhus for Vimpelcom-salg

Avgått Telenor-direktør i ny havn dnPlus  

– Å drive luksushotell i Oslo, er ekstremsport  

Spesialvisning ga 40 boligsalg dnPlus (DN+)

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.