Telenor tar sikte på å selge sin resterende eierandel på 33 prosent i Vimpelcom i september, skriver TMT Finance, ifølge TDN Finans.

Telenor skal ifølge nyhetsbyrået ha hyret inn flere meglerhus i forbindelse med salget. Morgan Stanley og JP Morgan skal være hyret som globale koordinatorer, skriver TDN Finans. Citi og Credit Suisse skal være bokbyggere i prosessen.

Telenor ønsker ikke å kommentere ryktene.

- Vi har ingen kommentarer til dette. Det er mye rykter og spekulasjoner rundt salget. Det er ingen hemmelighet at Telenor ønsker å selge Vimpelcom, men vi kommenterer aldri slike rykter, sier kommunikasjonssjef Atle Lessum i Telenor til DN.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor har tidligere varslet salg av Vimpelcom-aksjene, men hittil har ikke Brekke klart å finne en kjøper. Telenor er den nest største eieren i Vimpelcom, som opprinnelig er et russisk selskap.

Startet aktiv salgsprosess tidligere i år

Like etter at Brekke ble Telenor-sjef i august ifjor, besluttet han å sette eierposten i Vimpelcom på salgslisten.

Etterforskningnen av korrupsjonsmistankene i Vimpelcom gjorde imidlertid salgsprosessen vanskelig. Brekke var tydelig på at etterforskningen måtte avsluttes før Telenor kunne forvente å få solgt aksjene.

Men tidligere i år sa Brekke at Telenor kunne gå mer aktivt frem med salgsprosessen etter Vimpelcom-forliket.

- Vi vil gå ut og finne aktuelle kjøpere og sette igang dette på "full steam". Men dette er en prosess som kan ta tid. Det er ikke slik at vi bare skal droppe aksjene over natta. Vi må finne en måte å selge dette på på en ordentlig måte, sa Brekke til DN.

I mai ble det kjent at Telenor skal ha vært i samtaler med potensielle kjøpere av eierandelen i det omstridte selskapet.

Brekke ønsket ikke da å navngi de potensielle kjøperne Telenor var i snakk med.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

– Oppgjørets time er kommet

Statoil kjøper seg inn i gigantfunn i Brasil

Petter Stordalen og Varner-brødrene: Bygger ny hotellgigant dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.