Aksjefondet Odin Norge eier litt over seks prosent av Vizrt. Det svenske oppkjøpsfondet Nordic Capital la mandag inn bud på selskapet. Senior porteføljeforvalter Jarle Sjo støtter ikke budet.

- Vi tror selskapet er i posisjon til å skape store verdier for sine aksjonærer de neste årene og vi er av den oppfatning at våre andelseiere vil være tjent med at Odin Norge fortsatte som eier av Vizrt og dermed tok del av den forventede verdiskapingen, skriver Sjo på Odin Fondenes hjemmeside.

Oppkjøpsfondet Nordic Capital byr 37 kroner aksjen for det norske videoteknologiselskapet Vizrt. Det verdsetter selskapet til 2,5 milliarder kroner. Selskapet med hovedkontor i Bergen, 550 ansatte globalt og 40 kontorer verden rundt tas dermed av Oslo Børs.

Vizrt hadde før budet en markedsverdi på 1,9 milliarder kroner på Oslo Børs. Budet fra Nordic Capital representerer en budpremie pårundt 35 prosent sammenlignet med gjennomsnittkursen siste seks måneder og rundt 32 prosent til kursen før budet.

- Lavere enn internt kursmål

Sjo mener budet er for lavt.

- Budet er lavere enn vårt interne kursmål og er på linje med hvordan sammenlignbare selskaper prises. Dog er det få av de sammenlignbare selskapene som har samme forventede inntjeningsvekst, skriver Sjo.

Over 50 prosent av aksjonærene i selskapet har gitt en forhåndsgodkjennelse til Nordic Capital, noe som innebærer at de vil stemme ja til budet på en ekstraordinær generalforsamling.

- Odin har ikke gitt en slik forhåndsgodkjennelse, skriver Sjo.

- Enda et godt selskap forsvinner fra Oslo Børs

Han er likevel realist.

- Gitt at over 50 prosent av kapitalen har gitt forhåndsaksept, er det stor sannsynlighet for at selskapet vil bli solgt. Tiden vil vise om Nordic Capital lykkes i å ta over dette enestående selskapet, skriver Sjo.

- Uansett vil vi se at enda et godt selskap forsvinner fra Oslo Børs, legger han til.

Han legger ikke skjule på at 3D-grafikk- og videoteknologiselskapet har vært en juvel i Odin Norges portefølje.

- Vi er selvfølgelig glade for at andre finner selskaper vi er eier i attraktive og byr på dem. Det bidrar til god avkastning for våre andelseiere. Vizrt leverer digitale løsninger for TV-kanaler over hele verden og har lenge vært en av våre favoritter i porteføljen, skriver Jarle Sjo.

Les også:

Skagenfondene vurderes solgt

Venter investeringer på 197 mrd. i 2015

Gjør comeback i Skagenfondene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.