I dag ble det klart at Verizon Communications punger ut 130 milliarder dollar for Vodafones aksjer i samarbeidsselskapet Verizon Wireless.

Vodafone har tidligere eid 45 prosent av internettleverandøren. Transaksjonen blir den tredje største noensinne, skriver amerikanske medier.

Jobbet med salget lenge
«Denne transaksjonen vil øke verdien på tvers av plattformer og tillate en mer effektiv måte å operere på. Vi tror fullt eierskap vil føre til økte muligheter i internettleverandørmarkedet», skriver administrerende direktør Lowell McAdam i Verizon.

Selskapet har i flere år jobbet for å få igjennom avtalen om kjøpet av den desidert største internettleverandøren i USA. Men frem til nå har ikke Vodafone ønsket å selge, til tross for at de foretok et estimat av hvor mye aksjene kunne være verdt i april.

Da ble prisen satt til 100 milliarder dollar, eller rundt 600 milliarder kroner, men Verizon har altså måttet betale 30 milliarder mer for aksjene, skriver Cnet.

Ute fortfeste i USA
Salget etterlater den brittiske telecomgiganten uten fortfeste i det amerikanske markedet. Tidligere i år ble det klart at Vodafone i lang tid har slitt med lønnsomheten i Europa, med store tap i Spania og Italia.

Likevel mener analytikerne at salget vil tjene Vodafone godt, skriver Cnet. Årsaken er at internettleverandørmarkedet i USA blir stadig mer konkurransepreget, og analytikerne i CCS Insight tror det ville blitt krevende for Vodafone å stille med nødvendig kapital for å holde seg inne i konkurransen.

Les også:
- Microsoft fikk Nokia til røverpris
- Hackere kan "haike" inn i nettbanken din
Stadig flere Apple-feil avdekkes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.