Opplysningene kommer fra informerte kilder som nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Samtidig melder den tyske avisen Die Welt at Volkswagen har gått med på å betale drøyt 40.000 kroner i erstatning til eierne av dieselbiler det er jukset med utslippene på.

En føderal dommer ga i forrige måned Volkswagen frist til torsdag med på å utbedre motorene i nærmere 600.000 dieselbiler i USA som viser seg å ha høyere utslipp enn det bilprodusenten har hevdet.

Bileierne har i tillegg krevd økonomisk kompensasjon etter å ha kjøpt biler med høyere utslipp enn de tillatte verdiene.

– Legges fram torsdag

Reuters skriver at det er ventet at Volkswagen vil legge fram forslaget sitt for en føderal dommer i San Francisco torsdag. Avtalen gjelder angivelig for modellene Jetta, Golf og Audi A3 solgt etter 2009. Den gjelder ikke for større dieselbiler, som SUV-modellene fra Audi og Porsche.

Die Welt skiver at bileierne vil få drøyt 40.000 kroner hver i erstatning for tort og svie, i tillegg til at VW tar regningen for å utbedrer motorene på bilene deres.

Den tyske advokaten Christopher Rother sier til avisen at europeiske eiere av tilsvarende biler nå vil legge avtalen i USA til grunn for et lignede krav.

– Gjelder ikke Europa

Volkswagen-ledelsen har tidligere gjort det klart at de ikke akter å kompensere europeiske eiere av dieselbiler det er jukset med utslippsdata for, noe EU har protestert mot.

– I Europa konsentrerer vi oss om reparasjons- og serviceprosessen. Situasjonen i USA og Canada er ikke automatisk sammenlignbar med andre markeder i verden. Derfor kan vi ikke bare rulle ut denne kompensasjonsplanen i andre markeder, het det i en kunngjøring fra VW-ledelsen i januar.

Høsten 2015 innrømmet VW at 11 millioner dieselbiler av merkene VW, Audi, Skoda, Seat og VW Nyttekjøretøy var utstyrt med en programvare som feilaktig viste reduserte NOx-utslipp når kjøretøyene ble testet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Die Welt: VW-eiere i USA får 40.000 kroner i erstatning

Nye problemer for Volkswagen

 
Avslørt av konkurrent dnPlus  (+)

Dette er Mitsubishi-modellene det er jukset med

Hold deg oppdatert på DN Investor