DN skrev tideligere i januar en sak om ventetiden for en rekke nye bilmodeller på markedet.

Les saken her: Bilene med ett års venteliste dnPlus  (DN+)

Nå har Norges største bilmerke, Volkswagen, kuttet ned på ventetiden på de populære ladbare modellene sine, hevder den norske importøren i en pressemelding.

"Norge er et svært viktig marked for Volkswagen når det gjelder ladbare biler. Fabrikken svarer med å korte ned leveringstidene for de populære ladbare hybridene og elbilene fra Volkswagen."

I DNs oversikt var ventetiden på den ladbare hybrid-versjonen av Golf på 4-5 måneder. Nå skal leveringstiden være omtrent som for andre Golf-varianter: omkring to måneder. Det samme gjelder for den elektriske versjonen av Golf, som i DNs oversikt var satt til 3-4 måneder. Også lillebror E-Up har nå cirka to måneders leveringstid.

Fremdeles er det lenger ventetid for den ladbare versjonen av Passat. GTE-modellen er nå estimert til å leveres mellom 4-6 måneder etter bestilling. Det er to måneder kortere enn hva importøren oppga i januar.

Hittil i år er det registrert 24 ladbare Volkswagen Passat, og 97 av de 1190 registrerte Golfene er av den ladbare hybridvarianten.

Les test av Volkswagen Passat GTE: En bergingsbil av en folkevogn dnPlus (DN+)

Les også: Halvparten skal ha ledning

Eller se video her:

- Et gullende godt kjøp
VWs nye ladbare hybrid har et imponerende lavt forbruk - hvis du lader for hver sjette mil.
00:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.