To topper i Volkswagen-konsernet må gå som følge av utslippsskandalen som har rammet konsernet, rapporterer tyske Bild torsdag og viser til ikke-navngitte kilder i selskapet, ifølge Reuters.

Audis utviklingssjef Ulrich Hackenberg, og Porsches motorsjef Wolfgang Hatz vil bli sagt opp i forbindelse med styremøtet i Volkswagen fredag, opplyser kildene til Bild.

Volkswagen og Porsche ønsket ikke å kommentere opplysningnee, mens det ikke lykkes avisen å få en kommentar fra Audi.

Ifølge Spiegel må også Volkswagens utviklingssjef Heinz-Jakob Neusser også fratre sin stilling.

Onsdag trakk Volkswagens toppsjef Martin Winterkorn seg fra sin stilling etter et styremøte i selskapet.

- Som toppsjef tar jeg ansvaret for de irregulariteter som har blitt funnet i dieselmotorene, og jeg har derfor bedt styret om å få fratre min stilling som administrende direktør i Volkswagen Group. Jeg gjør dette i selskapets interesse, selv om jeg ikke har vært klar over hva som har foregått selv, uttalte Winterkorn i et melding fra selskapet.

Innrømmet juks også i Europa

Torsdag innrømmet Volkswagen at programvaren som manipulerer utslippsdata, også er installert i biler i Europa.

Tysklands transportminister kunngjorde dette, og opplyste samtidig at det vil bli gjort flere utslippstester i Europa de neste månedene.

Rundt 775.000 personer jobbet i den tyske bilsektoren ifjor. NTB skriver at tyske myndigheter er bekymret for at både Daimler og BMW kan bli dratt med i dragsuget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Færre leser på nett

Farvel til pengemaskinen RCCL

Slik forklarer han rentekuttet

Se DNTV: VW beskyldes for utspekulert miljøjuks

VW beskyldes for utspekulert miljøjuks
Aksjen til bilgiganten Volkswagen er mandag i fritt fall etter at amerikanske myndigheter har avslørt en utspekulert miljøjuks. Fallet er så stort at børsen her i Frankfurt også går i rødt.
00:42
Publisert: