I forrige uke kom det frem at jukset omfatter 147.000 biler solgt i Norge. De aktuelle bilene skal være utstyrt med programvare som påvirker motorens utslipp når bilen testes for dette.

Harald A. Møller, som importerer Volkswagen, Audi og Skoda til Norge har nå lagt ut en nettside der du via bilens registreringsnummer kan sjekke om din bil er berørt av dieseljuks-skandalen.

Terje Male som er administrerende direktør i Harald A. Møller, sa til DN i forrige uke at de ville lage en nettside der eiere kunne finne ut om deres bil er rammet.

På Møllergruppens nettside 189motor.no kan man sjekke sitt registreringsnummer.

Om bilen din er blant bilene som er rammet får du denne meldingen:

 

Male sa til DN at for 60 prosent av bilene det gjaldt, holdt det med en programvareoppdatering for å få bilene slik de skal være. For de resterende modellene måtte det også byttes en del. Verkstedtiden som var påkrevet for dette var en til to timer.

De aktuelle bileierne vil også underrettes per brev og med mer instruksjoner på hva som skal gjøres. Allerede i dag har kunder med aktuelle biler fått epost om at deres bilen trolig har den aktuelle motoren.

Programvaren som skal utbedre feilen sies å være klar i løpet av neste uke.

Les også: – Oppdatering for Volkswagens juksebiler klar i neste uke

Her er modellene som omfattes i Norge:

Den norske importøren av Volkswagen, Audi og Skoda, Harald A. Møller opplyser i en pressemelding at 147.139 biler på norske veier fra merkene har den aktuelle motoren. Her ser du hvilke modeller det gjelder med dieselmotor av typen EA 189:

 

 

 

 

På Møllergruppens nettside 189motor.no kan man sjekke sitt registreringsnummer.

 

Les også DNs intervju med Male:  - Folk tror vi holder tilbake informasjon dnPlus (krever innlogging)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.