Idar Vollvik har skyhøy meglergjeld etter dårlige investeringer på aksjemarkedet. Til tross for å ha nedbetalt og fått ettergitt meglergjelden, viser selskapets regnskap at gjelden fortsatt er skyhøy, skriver Dagens Næringsliv.

Dette er ikke første gang investeringsselskapet til den tidligere Chess-günderen er begjært konkurs. Senest for to år siden ble selskapet begjært konkurs av meglerhuset Christiania First Securities.

Store underskudd
Regnskapet viser at selskapets underskudd har steget med 23 millioner kroner til 34,4 millioner kroner i løpet av 2012.

«Selskapets aksjekapital er tapt og likviditeten er stram», skriver Vollvik i regnskapet, som ble levert en måned for sent.

Ifølge regnskapet har Vollvik Invest nesten 100 millioner kroner i gjeld, og kun 2,4 millioner kroner i verdier.

Pant i Ludo
Vollvik har tidligere inngått avtaler om å selge Ludo-aksjer ved å gi kjøperne et løfte om å kunne selge aksjene tilbake til ham. Uten noen verdier i selskapet og høy gjeld kan kjøperne trolig se langt etter denne garantien, skriver Finansavisen.

I tillegg har Vollvik langsiktig gjeld, som er misligholdt og krevet innbetalt. Dermed blir gjelden regnet som kortsiktig.

Vollvik skal også ha tatt ut et lån fra selskapet på 2,9 millioner kroner, noe som er i strid med aksjeloven, skriver Finansavisen.

Usikker revisor
Regnskapet til Vollvik Invest ble levert en hel måned etter lovens frist. Revisor bemerker dette i regnskapet, i tillegg til å sette spørsmål ved selskapets evne til videre drift, skriver avisen.

Vollvik har i lang tid klart å unngå personlig konkurs på hengende håret, men det kan stilles spørsmål til hvor lenge den tidligere suksessgünderen vil klare dette.

Verken Dagens Næringsliv eller Finansavisen lyktes å få kontakt med Vollvik i går.

Les også:
Jeg er nødt til å tenke penger
Vollvik unngår konkurs
Slik lykkes du som gründer igjen og igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.