Ifjor høst viste Volvo sin kommende V60 i Cross Country-versjon, som i praksis betyr plast rundt skjermene og et lettere hevet understell.

Les også: Volvo røffer opp familiebilen

Dette har Volvo holdt på med i mange år med relativt stor suksess. Hittil har det bare vært aktuelt for stasjonsvognene, men nå skal også sedanene bli barskere. Dette er den nye S60 Cross Country.

Med et utseende som nesten kan minne om en liten BMW X6, skal denne modellen fri til kunder som ønsker sedan, og vil gi inntrykk av en aktiv livsstil, og hvem vil ikke gjøre et slikt inntrykk?

 

- Vi ønsker å utforske markedet med Cross Country-merkevaren vår. Vi gjorde dette i 1997 med V70 Cross Country. Det var introduksjonen av et helt nytt segment. Vi har gitt den nye modellen de samme gode kjøreegenskapene som de øvrige Cross Country-modellene, samtidig som den har fått et helt unikt sportslig og eventyrlystent uttrykk, sier Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management hos Volvo Cars.

Bakkeklaring er økt med 65 millimeter, og bilen kommer med både forhjuls- og firehjulsdrift.

-I Norge har Cross Country-varianten av V40 fått meget god mottakelse. Fire av ti solgte Volvo V40 er en Cross Country. Vi tror S60 Cross Country vil overraske kundene på en spennende måte når den kommer til Norge i juni. Spesielt de som har en forkjærlighet for sedaner. Denne bilen vil trives like godt på en fjellvei som i bygatene. Den er allsidig og godt forberedt for begge anledninger, som mange av oss liker det her i landet, sier Rune Gutteberg Hansen, PR- og informasjonsdirektør i Volvo Car Norway i en pressemelding.

Kun 244 enheter av Volvo S60 ble registrert i Norge ifjor, mot nesten ti ganger så mange V60 og enda flere XC60. Volvo hadde en firehjulsdriftandel på 37,9 prosent, noe som er litt høyere enn gjennomsnittet i bransjen.

Bilen kommer med firehjulsdrift i kombinasjon med en bensinmotor på 250 hestekrefter, og med både forhjulsdrift og firehjulsdrift med 190 hestekrefter sterk dieselmotor på 2,4 liter.

-Prisene på Volvo S60 Cross Country i Norge er ikke klare, og kommer nærmere lanseringen, sier Gutteberg Hansen.

Bilen vises for første gang neste uke, da bilutstillingen i Detroit åpner dørene.

Les også: Her er fjorårets sikreste biler

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.