Privatpersoner, kommuner og offentlige instanser satset gigantsummer i det de trodde var et trygt fond med lav risiko, ING Senior Bank Loans formidlet av Fokus Bank. Nå angrer de bittert, skriver Dagens Næringsliv.

Nordiske kunder har plassert nesten syv milliarder kroner i fondet og kan tape alt, stikk i strid med det de hevder å ha blitt forespeilet. Advokatfirmaet Schjødt vurderer nå søksmål på begne av flere kunder.

Les også: Fokus-fond nær sammenbrudd

Det kommunale selskapet Vekst i Grenland har investert deler av det kommunale næringsfondet i ING Senior Bank Loans, som de trodde var et pengemarkedsfond med lav risiko og stabil avkastning.

- Vi har ingen spesiell kompetanse på finansforvaltning. Derfor knyttet vi til oss Fokus Bank. Vi ble forespeilet et sikert produkt med lav risiko og grei avkastning, sier administrerende direktør Ståle Tveit til avisen. Styret i Vekst i Grenland skal behandle saken i neste uke. Det kan ende i søksmål mot Fokus Bank.

Intense forhandlinger
Fondet har også en såkalt "selvmordsmekanisme" som gjør at ING Bank kan tvangsstenge det om verdien faller med mer enn 80 prosent. Danske Bank, som eier Fokus Bank og Danske Capital har vært i intense forhandlinger med ING Bank for å unngå at fondet skal bli tvangsstengt.

- ING Bank vil nå redusere gjelden i fondet. Det gjør at termineringsgrensen på 20 prosent ikke lenger er aktuell. ING har fortsatt en juridisk rett til å tvangsselge produktet hvis det faller under 20 prosent i verdi, men vil ikke benytte seg av denne, sier direktør Henrik Bak i Danske Capital til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.