Volkswagen mener det ikke er grunnlag for å kopiere kompensasjonsprogrammet for bilkjøperne i USA som er rammet av selskapets utslippsjuks, i Europa, ifølge Reuters.

Uttalelsene falt torsdag som et tilsvar til EUs industrikommisjonær, som krever at europeiske kunder blir kompensert i like stor grad som i USA.

Volkswagen hevder imidlertid at erstatningen som utbetales i USA gjøres fordi det fortsatt gjenstår å bli enige med lokale myndigheter om hvordan de skal utbedre kjøretøyene som er rammet. Dermed må kundene vente lenger på en løsning enn andre steder, ifølge VW.

VW-sjef Matthias Muller. Foto: AP/Christophe Ena
VW-sjef Matthias Muller. Foto: AP/Christophe Ena (Foto: Ap)

"Vi konsentrerer oss om reparasjon- og serviceprosessene i Europa", skriver VW i en uttalelse i etterkant av et møte mellom VW-sjef Matthias Mulller og EU-kommisjonær Elzbieta Bienkowska torsdag.

Det tyske bilkonsernet har lovet en kompensasjon på 1000 dollar hver til titusenvis av amerikanere som eier VW-biler som bryter med gjeldende utslippsstandarder.


Les også: Oljeservicegigant kuttet 10.000 stillinger

Investorlegende advarer: Kollaps i Europa, hard landing i Kina og krise i Russland

Oljeprisen over 30 dollar (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - I tider som dette at man blir satt på prøve
- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert: