I uke 32 og 33 pluss mandag denne uken har Aftenposten registrert totalt 989 planlagte innstillinger av tog, 1080 innstillinger som var ikke planlagt, samt massive forsinkelser for Bane Nor og Vy.

Tallene gjelder for hele landet, men togstans har rammet spesielt Drammenbanen og Østfoldbanen, de strekningene der Bane Nor har gjort arbeider i sommer mens det er gått buss for tog.

Da to Vy-tog havarerte henholdsvis vest og sørøst for Oslo onsdag 14. august, ble 127 tog innstilt.

Hverken sjef for persontog i Vy, Arne Fosen, eller Bane Nor-sjef Gorm Frimannslund har latt seg intervjue. Kommunikasjonssjef Gina Scholz i Vy beklager på vegne av selskapet.

– Det har vært flere problemer med infrastrukturen, det har det vært også i sommer, sier Scholz. Hun bekrefter at de selv har hatt tekniske problemer med togsett, og sier også at det er viktig at Bane Nor finner de bakenforliggende årsakene til feilene.

– Vi beklager sterkt overfor passasjerene og lover å levere bedre. Vi jobber intenst med å løse signalutfordringene på Østfoldbanen akkurat nå, sier pressesjef Thor Erik Skarpen i Bane Nor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.