De amerikanske børsene falt tidlig på dag mandag, men snudde. Nå klatrer Dow Jones til nye toppnivåer.

Ifølge Bloomberg er det håp og forventninger om at den amerikanske sentralbanken skal trå til med nok en runde krisetiltak som sår optimisme hos investorene.

Tar ikke truslene på alvor
Økonomen Nouriel Roubini, som ofte kalles Dr. Doom, mener investorene ikke bekymrer seg nok for gjeldskrisen i eurosonen og for de mulige negative følgene av de amerikanske budsjettkuttene.

- Disse riskene er underpriset av markedet. De er muligens tatt hensyn til for første halvår, men kan dukke opp igjen, sa Roubini i et intervju med Bloomberg. Det melder Marketwatch.

Uro for kuttene
Demokrater og republikanere klarte ikke bli enige om budsjettet fredag, og dermed trådte automatiske kutt på 85 milliarder dollar i kraft før helgen.

Nå er analytikere urolige for at disse kuttene kan føre til at den økonomiske veksten sakker av, skriver CNN Money.

Les: Krangler for fullt om budsjettkutt i USA

Michael Mullane, investeringsdirektør i Fiduciary Trust Co i Boston, tror Fed vil trå til med nye tiltak.

- Sett bort i fra dette kvartalet, som vil være påvirket av kuttene, vil økonomien trolig styrke seg i løpet av året. Fed kommer til å være vår venn i lang tid, sa Mullane til Bloomberg .

Dro børsene med seg
Raset i den kinesiske aksjeindeksen CSI 300 mandag dro med seg børser over hele verden i dag.

CSI 300 består av landets største noterte enten i Shanghai eller Shenzhen falt med 4,6 prosent mandag, og det er det største fallet på over to år.

Fallet kom etter at landets sentrale myndigheter på fredag ba byer med «overdrevet rask» boligprisoppgang øke nedbetalingskravene og øke rentene, i tillegg til å innføre en gevinstskatt på 20 prosent i de tilfeller kjøpsprisen er kjent, melder TDN Finans.

-Tilstramming av kinesisk pengepolitikk som følge av høye eiendomspriser er den første testen investorer må evaluere for å presse aksjemarkedet enda høyere denne uken, sier derivatmegler Mike McCudden i Interactive Investor til CNBC, ifølge TDN Finans.

"Middelmådig"
MarketWatch skriver at flere investorer trolig har brukt helgen til å gå gjennom Warren Buffets årlige investorbrev. Der uttalte han at Berkshire Hathaways nettogevinst på 24,1 milliarder dollar og en økning på 14,4 prosent i bokverdier i 2012 var en middelmådig utvikling. Det melder TDN Finans.

Nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street: