Veien mellom himmel og helvete er kort for investeringdirektør Peter Warren.

For knappe to uker siden ble han kåret til beste nordiske hedgefond-forvalter med sitt fond ”Warren Short Term Trading” under Nordic Hedge Awards, i dag mister forvaltningsselskapet som bærer hans navn konsesjonene.

- For å si det mildt var det veldig overraskende for oss, sier Warren til DN.

Bakteppet er konflikten omkring honorarer som selskapet har ligget i med børsnoterte Nordic Financials. Da sistnevnte ville trekke ut klientmidler uten angivelig å ha gjort opp for seg, ble klientmidler tilhørende Nordic Financials satt på sperret klientkonto hos et advokatkontor. Denne handlingen er bakgrunnen for at tilsynet har satt ned foten. Det som imidlertid ikke har vært kjent for tilsynet er at handlingen kom på anbefaling fra fire advokater, påpeker investeringsdirektøren.

- De (Finanstilsynet, red.anm) sa i et møte av varslingen var sendt på et annet faktagrunnlag enn vi la frem, men vi måtte dokumentere disse tingene i det møtet. Hvilket ble gjort, sier Warren.

Investeringsdirektøren påpeker at han verken sitter i selskapets ledelse eller styre, men kun har ansvar for forvaltningen og at i den egenskap har vært i møte med tilsynet. Poenget er at selskapet ikke visste hvordan det skulle håndtere situasjonen, at de juridiske rådene var å gjøre det på denne måten.

- Vi var i fullstendig god tro på at dette var den rette måten å gjøre det på, sier Warren.

Mener seg forskjellsbehandlet

Handlingen viste seg å være feil, og virksomheten fikk anbefalt fra Finanstilsynet å reversere den, hvilket ble gjort. Warren påpeker også at ingen har tjent eller tapt penger på at rådet ble fulgt, og reagerer sterkt på det han opplever som forskjellsbehandling.

Andre blir dømt for innsidehandel, kursmanipulasjon, brudd på sentrale bestemmelser i fondsforvaltningslovgivningen, megler uten tillatelse, og alle har fått beholde konsesjonen, påpeker investeringsdirektøren.

- Den som ikke skader noen mister førerkortet, den som kjører inn i en folkemengde og skader noen slipper unna med skarp kritikk, sier han.

Han mener dette bekrefter det han har fått høre fra finanskolleger i utlandet, som mener det er ekstremsport å drive med konsesjonsbelagt virksomhet i Norge, ettersom man aldri vet hvordan det slår ut.

- Selskapet har eksistert i 12 år. Vi har gjort én feil. Samtidig er det prinsipielle her hvor varslingen er gjort på et ufullstendig faktagrunnlag, sier Warren.

Peter Warren er hovedaksjonær i Warren AS (8,9 prosent) som igjen eier 100 prosent av Warren Capital, samtidig som han leder kapitalforvaltningen i virksomheten

- Selv om Warren AS har har slitt økonomisk, så har Warren Capital hele veien levert positive resultater, poengterer Warren.

Siterer Churchill

Investeringsdirektøren, som er halvt britisk og tidligere yrkessoldat i spesialstyrken SAS, låner Winston Churchills  ord fra andre verdenskrig for å beskrive sine fremtidsplaner.

- We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight inn the fields and in the streets, we shall fight in the hills, we shall never surrender, sier han.

Warren antyder også at det kan bli aktuelt å drive under utenlandsk konsesjon, avhengig av ankebehandlingen til Finansdepartementet.

- Flere har løst dette med å skaffe seg konsesjoner i land hvor forutsigbarheten er større. Dette er imidlertid noe styret vårt får ta stilling til sier han.

Les også:
- Svært alvorlig  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.