På et allmøte tirsdag fikk de 22 ansatte i meglerhuset Warren Securities beskjed om at selskapet kan bli nedlagt innen uken er omme, skriver Dagens Næringsliv.

Det ble opplyst om at det bare er to alternativer; nedleggelse eller salg.

– Får vi ikke tilbakemelding før fredag klokken 14, vil samtlige bli sagt opp, sier styreleder Eivind Hadler-Olsen til DN.

På spørsmål fra avisen svarer styrelederen at reaksjonen fra de ansatte var avmålt.

«Tøffere hverdag»
Meglerhuset har siden oppstarten i 2008 tapt over 100 millioner kroner. De første tre kvartalene i 2013 var underskuddet på nye 3,2 millioner kroner.

– Det viser at det er blitt tøffere og tøffere å drive meglerhus. Spesielt for små, uavhengig meglerhus. Både konkurransemessig, regulatorisk, marginer, kundemessig og alle måter. Du må ha en «edge» for å overleve. Det er blitt en tøffere hverdag, det er det blitt, sier Hadler-Olsen.

En nedleggelse av Warren Securities rammer ikke de andre selskapene i Warren-systemet.

- Skutt inn nok, for å si det forsiktig
Peter Warren er investeringsdirektør i Warren Capital. Han eier 9,77 prosent av Warren as, som igjen eier hele meglerhuset.

– Det kjedelige her er at Warren Securities har gått med underskudd hvert eneste år. Eierne er ikke villige til å komme opp med ny kapital, slik at noe må gjøres, sier Warren, og presiserer at han uttaler seg som aksjonær, siden han ikke har noe operativt ansvar i meglerhus og heller ikke sitter i dets styre.

Warren sier han er enig i beslutningen om å avvikle eller selge.

– Nå er ikke eierne villige til å skyte inn mer penger. Jeg føler at man har skutt inn nok, for å si det forsiktig, sier Warren.

De andre eierne i Warren AS ønsker ikke å kommentere. Utenom Peter Warren er de største aksjonærene Jostein Tjelta med familie (9,4%), Stein Erik Hagen med familie (8,8 %), Harald Møller med familie (8,6%), Rasmus Langaard (7,4%), Steffen Langaard (6,7%), Ola Sundt Ravnestad (5,4%) og Knut Gustav Asplin (3,8 %).

Les også: Peter Waren ikke i tvil om at børsoppgangen er en boble



<b>Dette gjør Peter Warren søvnløs</b> (2012)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.