– Vår undersøkelse tyder på at øyet kan fungere som et reservoar for zikaviruset, sier professor Michael Diamond ved Washington University School og Medicine.

Dette kan forklare hvorfor noen pasienter utvikler øyesykdommer som i enkelte tilfeller fører til blindhet, konstaterer forskerne i siste utgave av tidsskriftet Cell Reports.

Forskerne tror også at zikaviruset kan spres via tårer, selv om dette ennå ikke er påvist.

– Vi må nå undersøke om zikasmittede også har viruset i øynene, samt hvor lenge viruset faktisk kan overleve der, sier Diamond.

Zikaviruset gir vanligvis milde symptomer som ligner denguefeber og chikungunyafeber og som går over etter to til sju dager.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er det også bred vitenskapelig enighet om at viruset kan forårsake Guillain-Barré syndrom, mikrokefali og andre nevrologiske komplikasjoner.

Mikrokefali er en nevrologisk tilstand hos nyfødte som innebærer at hodeskallen er liten, som regel et resultat av at hjernen har utviklet seg unormalt i fosterlivet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Første zika-dødsfall i USA

72.000 rammet av zikavirus i Colombia