Økonomiprofessor Robert Shiller ved Yale-universitetet, og en av skaperne av boligprisindeksen S&P Case-Shiller, sier det er stor sannsynlighet for at USA igjen faller tilbake i resesjon.

I et intervju med Wall Street Journal sier han at svake nøkkeltall, inklusive det hardt pressede boligmarkedet, er varselsignaler om at USA står nær en grense.

- Prognosemodellene sier nei på spørsmålet om USA stå overfor en dobbeldipp. Men jeg ser tegn som gjør at jeg bør bekymre meg om det, sier Shilller til avisen.

Shiller mener også at den generelle tilliten til økonomien er i ferd med å fordunste, noe som skaper en likviditetsfelle der sentralbanken Federal Reserve pumper økonomien full av stimulanser uten at husholdningene åpner lommeboken.

- Når etterspørselen ikke er tilstede kan du senke renten hele veien til null uten at folk vil bruke penger - der er der vi er nå, sier Shiller til avisen.

Frykter Hellas
Robert Shiller tror også boligprisene i USA kan falle videre, til tross for at prisene er lavere enn på over fem år.

Selv om han sier det kan komme en liten oppgang i løpet av sommeren hvis psykologien snur, frykter han likevel den generelle nedadgående trenden.

I tillegg har uroen rundt krisen i Hellas ifølge professoren effekt på tilliten til den globale økonomien.

- Jeg tror ikke det er overdrevent, sier han om frykten for at Hellas kan få samme effekt på det finansielle systemet som Lehman Brothers-konkursen fikk i 2008.

Les også: Fare på ferde

- USA er konkurs innen 2020



- Verste finansielle krise siden 2. verdenskrig

Advarer mot økonomisk katastrofe


- Magi kan ikke redde USA (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.