Ved stengetid på Oslo Børs onsdag hadde Opec fortsatt ikke avholdt pressekonferanse, som ifølge den tentative planen skulle starte klokken 16.00. Alle medierapportene i løpet av dagen tydet på at det er inngått en endelig avtale.

Prisen på nordsjøolje, som lå på 46,45 dollar per fat da Oslo Børs stengte tirsdag, og 47,17 dollar ved åpning onsdag, ble ved stengetid på Oslo Børs onsdag ettermiddag handlet rundt 50 dollar fatet.

Statoil endte opp 4,4 prosent til 145,9 kroner, og ble klart mest omsatt på Oslo Børs for 1.646 millioner kroner.

Det var også relativt god omsetning i DNB-aksjen, som steg 2,7 prosent til 125,4 kroner. Goldman Sachs oppjusterer kursmålet på DNB til 140 kroner fra 114 kroner, mens de opprettholder «neutral»-anbefaling, ifølge en oppdatering fra meglerhuset datert tirsdag.

Nedgraderer Yara

Yara International var blant aksjene som falt onsdag. Deutsche Bank nedgraderer anbefaling på aksjen til salg fra hold og nedjusterer kursmålet til 260 kroner fra 265 kroner.

Deutsche Bank ser et overtilbud av nitrogengjødsel, de mener økningen i prisene er midlertidige og ser motvind fra energikostnader.

De viser til at Yara-aksjen har steget som følge av stigende ureapriser, som igjen har vært drevet av en oppgang i kullprisene i Kina. Meglerhuset tror imidlertid ikke oppgangen er bærekraftig.

«Dette, sammen med det pågående overtilbudet, vil trolig føre til at ureaprisene vil falle igjen», skriver meglerhuset.

Ved siden av det, viser Deutsche Bank til at det en betydelig nedgang i inntektene til bøndene i Vest-Europa. Det påvirker prisene på Yaras nøkkelprodukter nitrater og NPK. Motvind fra energikost bør også tynge Yaras resultat pr aksje, skriver Deutsche Bank.

De kutter estimatet for resultat per aksje for 2017 og 2018 med 22–24 prosent.

«Med et pris/inntjeningsforhold på 21 for 2017, synes vi verdsettelsen er for høy og vi nedgraderer til selg», skriver meglerhuset.

Yara endte ned 0,9 prosent til 315 kroner, omsatt for 439 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp 1,05 prosent til 656,63 poeng, omsatt for 6.154 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.