Yara International gjør flere endringer i ledelsen og organisasjonen, inkludert opprettelse av nye «production» og «supply chain»-segmenter.

«Production»-segment består av det tidligere «Upstream»-segmentet samt Yaras gruveaktiviteter, ettersom sistnevnte vil ha økt fokus på produksjon fremover. Dette segmentet vil fokusere på å sikre langsiktig konkurranseevne for Yaras produksjonsenheter, og vil ledes av Petter Østbø, tidligere leder for Yaras enhet for gass- og industriløsninger.

En strategisk gjennomgang av Yaras produksjonsbase er igangsatt.

Gerd Löbbert vil tre av som leder for Oppstrøm, og forlater selskapet.

Ny forsyningskjede

Et nytt «Supply Chain»-segment er etablert, bestående av det tidligere «Supply & Trade»-segmentet samt Yaras IT-funksjon.

Dette segmentet vil fokusere på å styrke Yaras langsiktige konkurransefortrinn innen innkjøp og logistikk, og vil ledes av Tove Andersen, tidligere leder for enheten «Supply Chain Europe».

Alvin Rosvoll, tidligere leder for «Supply & Trade» vil tre inn i en nyetablert stilling som konserndirektør for «Partner Operations», med ansvar for å sikre Yaras interesser i de største samarbeidsselskapene.

Andre endringer

Nedstrømssegmentet får nytt navn; «Crop Nutrition» og vil fortsette retningen planlagt i den nylig utviklede strategien for segmentet. Terje Knutsen fortsetter å lede dette segmentet.

Lair Hanzen, tidligere leder for Yaras nedstrømssegment i Brasil, vil tre inn i en nyetablert stilling som konserndirektør med ansvar for Yara Brasil. Hanzen vil få ansvar for hele Yaras portefølje i Brasil, inkludert samarbeidsselskapet Galvani og alle strategiske prosjekter i landet. Dette vil ikke medføre endringer for Yaras segmentrapportering.

Kristine Ryssdal, nåværende VP Legal i Statoil ASA, er utnevnt til juridisk direktør og vil tiltre senest 31. mai.

Trygve Faksvaag trer ut av stillingen som juridisk direktør når Ryssdal tiltrer, men vil fortsette å arbeide i Yaras juridiske avdeling.

En gjennomgang av Yaras konsernfunksjoner er igangsatt, og Bente Slaatten har som følge av dette valgt å tre ut av stillingen som konserndirektør for kommunikasjon og branding, og forlater selskapet.

Kommunikasjons- og HR-funksjonene vil rapportere til finansdirektør Torgeir Kvidal inntil videre, og Kaija Korolainen har valgt å tre ut av stillingen som HR-direktør, og forlater selskapet.

Les også:
Asia i dag: Vil selge område på størrelse med Nord-Norge til Kina
Norske næringslivsledere sverger til «Lean»
– Du blir ikke lykkelig av å tjene millioner i året

DNtv:

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:

- Jeg er født med en sølvskje i munnen
- Materialisme er en fantastisk ting - inntil et visst punkt. Det sier Oso-arving Christoffer Braathen (36). Nå vil leve det enkle liv på familiegården i Sørkedalen.
04:48
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.