Allerede i sommer varslet Økokrim Yara om at selskapet risikerer den største foretaksstraffen som noensinne er gitt et norsk selskap, skriver Dagens Næringsliv.









«Det er kommet signaler fra konsernsjef Haslestad om at Yara kan være villig til å vedta en bot, men kun dersom ingen nåværende ansatte blir tiltalt», heter det i en epost fra Økokrim som er sendt Yaras granskere i advokatselskapet Wiersholm og selskapets advokater i Schjødt i august. Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad var kopimottager.

Av Yaras nåværende ansatte er begge de to tidligere konserndirektørene Hallgeir Storvik og Tor Holba siktet for grov korrupsjon av Økokrim. De har i dag andre stillinger i gjødselkonsernet, mens korrupsjonssaken er under etterforskning.

I 2,5 år har politiet etterforsket det norske gjødselselskapet Yara International for korrupsjon. Etterforskningen nærmer seg slutten.

Les hele artikkelen i Dagens Næringslivs papiravis tirsdag eller i ipadutgaven fra mandag klokken 22.00.

Les også: Utvidet siktelse mot Yara (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.