Etter to og et halvt års etterforskning har Økokrim utvidet siktelsen mot gjødselselskapet Yara, skriver DN.

Les hele saken i lørdagsutgaven av Dagens Næringsliv.

Tirsdag mottok det delvis statseide norske gjødselselskapet en ny siktelse fra Økokrim som også omfatter mistanke om bestikkelser av personer hos den russiske råvareleverandøren Phosagro.

Yara var fra før siktet for grov korrupsjon i forbindelse med bruk av mellommenn i Libya og India.

I sommer ble Yara varslet av Økokrim om at selskapet må belage seg på den største boten som noengang er ilagt et norsk foretak.

Les: Yara er varslet om tidenes bot

Siden varselet ble sendt, har politiet valgt å inkludere nok et forhold i korrupsjonssiktelsen. Torsdag var korrupsjonssaken tema på styremøtet i Yara, etter at ansatterepresentanter i styret krevde den på agendaen. De to styremedlemmene Rune Bratteberg og Geir O. Sundbø uttalte til DN at de ikke hadde fått vite alt i saken.

Konsernsjef Jørgen Ole Haslestad i Yara, som har ansvar for å informere styret, måtte forklare seg for styret.

Til DN gir Haslestad følgende kommentar til avisens artikler om saken.

– Dere må skrive om det dere føler at dere kan tjene penger på – det er jo derfor dere skriver det. Jeg må si jeg er imponert over at dere klarer å lage så mye story på noe vi alle vet.

Les hele saken i lørdagsutgaven av Dagens Næringsliv.

Les også:

FBI dukket opp under Økokrim-avhør av Yara-topp

«Jeg vil gjerne ha deg som konsulent til dette teamet» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.