Den omstridte Yme-plattformen i Nordsjøen som har stått tom siden i fjor sommer, blir fjernet tidligst i 2015.

140 mennesker ble evakuert fra plattformen 10. juni 2012, da det ble oppdaget sprekker i bærestrukturen. Eieren av plattformen, SBM Offshore og feltoperatør Talisman, ble i mars i år enige om at plattformen skal skrotes.

Talisman har fått om lag 2,7 milliarder kroner fra SBM til å flytte installasjonen bort fra Yme-feltet og plassere den utenfor sikkerhetssonen på 500 meter, skriver Stavanger Aftenblad.

Talisman tok opprinnelig sikte på å flytte plattformen sommeren 2014, men nå blir den altså stående i minst ett år til, skriver avisen.

– Nye evalueringer av sikkerheten gjør at vi så langt ikke vurderer det nødvendig å fjerne plattformen allerede neste år. Undersøkelser har ikke vist utvidelser av sprekkdannelsene, og plattformen står dermed mer stabilt enn fryktet. Dermed vil vi vente litt lenger for å kunne vurdere nøyere hva som vil være den beste metoden for å fjerne plattformen på en sikker og robust måte, sier kommunikasjonssjef Grethe Elise Foldnes i Talisman Norge.

Les også:
Yme-plattformen sendes til skroting
Markedet senker TGS-Nopec
- Vi opptrer som sauer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.