– Vi håper flyplassen kan åpne søndag morgen, sier en kilde i den belgiske regjeringen til nyhetsbyrået AFP. Zaventem har vært stengt siden terrorangrepene i den belgiske hovedstaden 22. mars

Åpningen av flyplassen i Brussel ble utsatt etter uenighet om nye sikkerhetstiltak mellom luftfartsmyndighetene og politiets fagforeninger.

Luftfartsmyndighetene opplyste fredag at lufthavna Zaventem teknisk sett er klar til å gjenåpnes med begrenset kapasitet. Zaventem har vært stengt siden terrorangrepene i den belgiske hovedstaden 22. mars.

Les også: Klarsignal for gjenåpning av Brussels flyplass

Politiets fagforeninger og myndighetene er i imidlertid uenige om hvordan sikkerheten i kjølvannet av angrepene bør ivaretas. Fagforeningene krever at alle passasjerer må gjennom en sikkerhetssjekk før de slipper inn i flyplassbygningen.

Luftfartsmyndighetene frykter at en slik løsning bare vil flytte eventuelle nye sikkerhetstrusler fra innsiden til utsiden av bygningen. I tillegg er de redd passasjerene må vente for lenge.

Belgias visestatsminister Kris Peeters har gjort det klart at flyplassen ikke vil åpne før myndighetene og fagforeningene er blitt enige.

Den midlertidige løsningen som er etablert i innsjekkingsområdet, gjør det mulig å håndtere 800 avreisepassasjerer i timen. Dette tilsvarer omtrent 20 prosent av normal kapasitet.

Det vil trolig ta flere måneder før Zaventem kan operere med full kapasitet, siden deler av bygningskonstruksjonen må gjenoppbygges etter at to selvmordsbombere sprengte seg i avgangshallen. (©NTB)

Saudi-Arabia vil godta produksjonsfrys med Iran

Lanserer nytt Lien-slips

Vil lage gigantfond som blir dobbelt så stort som Oljefondet

 

Se også på DNtv:

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:
 

 

Se på DNtv:

Her er Model 3 - Teslas nye billigbil
Planen til selskapet er at el-bilen skal være så billig at den blir tilgjengelig for folk flest. Prisen i USA vil bli 35 000 dollar, men det er ennå ikke klart hvor mye den vil koste i Norge.
00:56
Publisert:

 

Hør DNs pokast Finansredaksjonen:

http://www.dn.no/nyheter/finans/2016/03/18/1122/Podcast/dnpodcast-finansredaksjonen)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.