BLOGG: Ja, torsdagen brakte oss videre fra Sveits til St. Valentin/San Valentino i Italia. Landsbyen som bare har 800 innbyggere, og som først og fremst livnærer seg på sommer- og vintersportsaktiviteter - skjønt det for tiden går i nyslått gress overalt og på alle traktorer, ligger nydelig til i Syd-Tyrol, midt mellom innsjøene Reschensee (Lago di Resia) og Haidesee (Lago della Muta).

Etappen kan nok sees på som en av de snilleste med sine 37,8 km og kun 1633 høydemeter opp, og bare 1369 ned. Men med 18 mil i beina, så føltes ingenting lett lengre. Dette ble en etappe med både oppturer og nedturer, for det gjør vondt nå. De eneste unntakene er når det går jevnt oppover og skigangen kan benyttes. Nedoverbakkene er ikke den gleden de burde være, til det er lårene for preget av hard bruk.

Dagens etappe var på mange måter den vakreste til nå, og bilder fra nettopp dette strekket var mye av årsaken til at Espen satte seg selv på tanken om å delta. Dette var enda vakrere og spektakulært enn hva vi hadde forstilt oss. Elisabeth har klatret og vandret i Himalaya, Andesfjellene, de franske alper og i den norske fjellheimen, men dette tok likevel pusten fra oss begge. Vi løp og gikk stier hogget inn i stupbratte fjellsider med en dundrende foss hundrevis av meter under oss. Det var lett å glemme at pulsen jobbet og slo intervalltakt.

 

Vel oppe denne storslagne stupbratte kløften - Uinaslucht - kunne vi nyte nydelig mykt underlagt og løpe flere km i akkurat passe småkupert terreng. Vi beveget oss raskt over til Italia. Distansen videre kunne minne mye om norsk fjellterreng, men mye mer frodig. Vi hang godt med, og var optimister helt til den siste milen med nedstigning tok til. Espen har en lett og fin teknikk nedover, men Elisabeth må jobbe hardt for å ikke havne i "kjerringkategorien". I dag fikk det briste eller bære og vi fant begge en rimelig grei marsjfart nedover og etter drøye 5 timer kunne vi entre målområdet i den vakre landsbyen St Valentin, som er omkranset av frodige åser, og bratte snøkledde fjell. Vi kunne også raskt konstatere at vi kom i mål på vår hittil beste plasseringen som også førte oss 3 plasser opp i samendraget.

 

Vi har valgt å oppgradere oss selv noe når det kommer til losji. Mange av deltagerne er innlosjert på arrangørens Camp, som betyr i gymsaler, konferansesaler osv. Her serveres frokost, og de fleste pastaparty er i umiddelbar nærhet. Vi bestemte oss tidlig for litt mer komfort, og søvn i en god seng fikk oss til å avstå fra det som sikkert også har sin sjarm i disse sovesalene med tynne madrasser og soveposer. På flere av de hyggelige overnattingsstedene har vi også byttet ut pastapartyet med deilige a la carte menyer. Dette er jo tross alt ferie. Men selvsagt ser vi i likhet med alle andre deltagere mere og mere fram til den avsluttende banketten i Latsch! kun to etapper gjenstår dit.

Dagens norske resultater:
Etappeplass 33 (av 82 i mixklassen): Team Norway: Tid 5:16.50,9 - 1:13.59,0 etter vinnerne av klassen - Totalt nr 40 av 82 i klassen
Etappeplass 18 (av 27 i dameklassen) Team 70 Degrees North Alta: Tid 6:08.51,9 - 2:19.22,1 etter vinnerne av klassen - Totalt nr 16 av 27 i klassen

Løypeinformasjon:

Start: kl. 7:00

Distanse: 42,60 km

Stigning: 2381 m

Nedstigning: 1934 m

Les flere blogginnlegg:

En luftig og spektakulær etappe

Highway to hell

Galskap i tynn luft

Himmel og helvete på en gang

Ren nytelse i fjellet

Bakkeløpernes dag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.