BLOGG: Dag 4 - Mandagen sluttet egentlig med en nedtur, med Elisabeth helt tom for energi inn mot mål og med ekstremt støle lår, og Espen med hoven leggmuskel og lilla stortå. Mat fikk vi raskt i oss, men resten var et stort usikkerhetsmoment før tirsdagens etappe fra Saumnan til Scuol.

Espen startet dagen med å stikke hull på neglen så fargen gikk fra lilla til rød, og fikk tapet leggen med japansk vidundertape. (Kinesiotape.) Elisabeth hadde tapet opp påbegynnende gnagsår, og vi stilte til start noe mindre taletrengte enn tidligere. Generelt kan man vel også si at praten ikke går like lett rundt oss heller. Flere av deltagerne ser tydelig slitne ut nå, noe farten ut fra tirsdagens start også bar preg av. Lag som må trekke seg av ulike årsaker er også nå mer vanlig.

Dagens etappe var annonsert uten særlige hinder som klatresegmenter og farlige partier, og startfeltet snirklet seg ut av Saumnan og oppover en frodig og vakker dal.

Vi kjente etter i takt med stavtakene hvordan kroppene var. Joda, vi var igang og smerter og vondter var ikke noe tema. Etappen på 38 km tok oss igjennom "et lite stykke Norge", over grønne enger, isklare elver og hele tiden var vi omkranset av østerriske og sveitsiske alper som i dag badet i sol. Det var bare å nyte! Nyte terrenget gjorde også et større antall syklister, som delte stiene med oss opp til 2700 meter. Minst like imponerende var det at på alle disse toppene møtte vi på heiagjenger og publikum utstyrt med rosa dusker, samt de allestedsnærværende alpinske kubjellene. Og i dag klarte vi å ta oss tid til å nyte entusiasmen.

 

Tid hadde vi også til å studere stavgangen til folk rundt oss. De fleste benytter dobbelttak oppover, eller bruker stavene som støtte. Ingen tvil om at skiløperferdighetene kommer godt til nytte her. God gammeldags skigang fungerer helt utmerket og vi plukker hele tiden lag når vi beveger oss oppover.. Verre er det nedover, hvor vi må konstatere at selv senete gamle "kjerringer" suser forbi. Ikke hadde vi verken teknikk eller lårmuskler til å slå følge denne gang.

Vel i mål var det deilig å konstatere at kroppene tilsynelatende hadde klart seg meget godt, med unntak av fortsatt støle lår og en mere hoven (men mindre vond) leggmuskel som nå får god tid til pleie i spa-landsbyen Scuol. For i morgen er det hviledag, dvs kun 6 km bakkeløp, og vi løper ikke videre mot Italia før på torsdag.

 

Resultater fra tirsdagens etappe:
Plass 58 (av 91 i klassen): Team Norway: Tid 6:46.01,1 - 2:13.33,3 etter vinnerne av klassen - Totalt nr 205 av 293 lag - nr 47 av 91 i klassen.
Plass 22 (av 28 i klassen): Team Alta: Tid 7:04.32,4 - 2:40.20,3 etter vinnerne av klassen - Totalt nr 229 av 293 lag - nr 17 av 28 i klassen.



Les flere blogginnlegg:

En luftig og spektakulær etappe

Highway to hell

Galskap i tynn luft

Himmel og helvete på en gang (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.