Mentor Medier kjøper Rogalands Avis, ifølge en melding fra selskapet. Målet er å skape en ny kvalitetsavis for Stavanger og Sandnes, både på papir og digitalt.

 

Trenger mye støtte

Med oppkjøpet kontrollerer Mentor Medier tre aviser som i 2013 mottok tilsammen 100 millioner kroner i pressestøtte.

Regjeringen har varslet at den vil legge om pressestøtten og redusere nivået.

De fire avisene er Vårt Land, Dagsavisen og Rogalands Avis.

 

Samlet støttemottak

Kilde: Medietilsynet

 

«Styret i Mentor Medier AS har i ettermiddag vedtatt oppkjøpet av 100 prosent av aksjene i Rogalands Avis AS etter at intensjonsavtale ble inngått med Tanke Media AS 14. august. Tolv måneder etter at frekvensen ble redusert til tre dager i uken, kommer Rogalands Avis fra 1. januar 2015 igjen til å komme ut seks dager i uken på papir,» heter det i en melding fra selskapet.

Samarbeid med Dagsavisen

Rogalands Avis skal driftes i tett samarbeid med Dagsavisen. Dagsavisens sjefredaktør og administrerende direktør Eirik Hoff Lysholm vil gå inn som administrerende direktør i Rogalands Avis, men Bjørn Sæbø fortsetter som sjefredaktør i RA.

- Jeg er glad for at styret i Mentor Medier har gitt klarsignal for dette spennende prosjektet, uttaler Mentor Mediers konsernsjef Helge Simonnes i pressemeldingen.

- Vi er overøst med gratulasjoner etter at planene ble kjent, og det er tydelig at folk gleder seg til å få RA seks dager i uken på papir. Nå ser vi fram til å kombinere alt det lokale innholdet i RA i dag med det beste fra Dagsavisen, sier Hoff Lysholm.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Medier i Kina siktet for utpressing

– Jeg oppfattet at hun psyket meg kraftig ned dnPlus  

Faller som under finanskrisen dnPlus

Norsk strømmetjeneste inntar USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.