Stifteren av nettverket Affluence.org, Scott Mitchell, har selv beskrevet gruppen som ”Facebook for rike svin”, skriver børsen.dk.

Og det kan det kanskje være noe i.

Det ufravikelige kravet for å bli medlem er en personlig formue på minst tre millioner dollar eller en årlig husstandsinntekt på minst 300.000 dollar (i underkant av 2 millioner kroner).

Granskes nøye
Siden starten i september ifjor har Affluence.org fått rundt 20.000 medlemmer, og ifølge Scott Mitchel øker medlemstallet med mellom 400 og 500 hver uke - av en søkerbunke som er 40 ganger så stor.

Søkerne må gjennomgå en omfattende etterforskning for å avgjøre om de virkelig står på de øverste trinnene på den sosiale rangstigen.

De som slipper gjennom nåløyet får ifølge avisen først og fremst tilbud om eksklusivt og ofte avhengighetsskapende tidsfordriv mellom likesinnede rikinger, hvor "the riff raff" – pøbelen - ikke forstyrrer.

Les også: Slik bor de superrike
Dyrere å leve i luksus

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.