Tidligere denne uken fortalte Rec at selskapet hadde startet produksjon ved det nye anlegget i Moses Lake i USA.

Anlegget hadde vært i drift i ti dager før beslutningen om å stanse det ble tatt. Årsaken til stansen er ustabilitet i enkelt deler av driften. Produksjonen ble derfor stoppet av sikkerhetsårsaker.

Det er foreløpig usikkert hvor lenge den midlertidige stansen vil vare.

Selskapet sier det vil komme med en ny oppdatering ved fremleggelsen av resultatene for første kvartal 29. april.

Startet i forrige uke
Renewable Energy Corp. har startet selskapets nye silisiumfabrikk i Moses Lake, Washington, som er basert på FBR-teknologi. Produksjonen startet tidlig i forrige uke.

Les også: Rykteflom ga kraftig Rec-opptur

Selskapet opprettholdt mandag guidingen om å produsere 10.000 til 11.000 tonn med silisium i 2009.

Les også: - Rec har aldri vært billigere

Ventet forstyrrelser
Selskapet venter oppstart av hoveddelen av produksjonen i løpet av andre kvartal og inn i tredje kvartal 2009.

- Vi er fornøyde ved å ha nådd dette viktige steget (...) Dette er en stor og komplisert kjemisk fabrikk som implementerer innovativt ny teknologi. Vi burde derfor vente noen forstyrrelser i løpet av oppstartsfasen, kommenterte konsernsjef Erik Thorsen i en kommentar like før han fikk sparken.

Han fikk rett, i dag melder altså selskapet at det må stenge ned produksjonen i Moses Lake inntil videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.