Folk er nemlig svært oppfinnsomme når det gjelder å sette opp hva man ønsker fradrag i skatten for, og medlemskap i supporterklubber er altså ikke et gyldig fradrag.

Det er heller ikke utgifter til dåp, bryllup, skilsmisse, oppussing eller NRK-lisens. Eller tur til Dubai fordi familien lider av mangel på D-vitamin, som er et av eksemplene på hva Skatteetaten opplever at folk prøver å få trukket fra på skatten.

Ikke desto mindre er det likevel flere som slurver med å sjekke hva de faktisk kan få fradrag for, og som slurver med å sjekke om de fradragene de skal ha er med i den ferdigutfylte selvangivelsen. Det kan fort føre til at du betaler for mye i skatt.

−Det kan være en god investering å legge bort krimmen i noen minutter og surfe litt på nettet, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Skattedirektøren setter stor pris på at nordmenn er kreative, men mener at det er lett å finne ut hvilke fradrag som finnes, hvordan du krever dem og hvordan det fylles ut selvangivelsen.

LES OGSÅ: Disse fem skattefradragene sjekker de fleste

Løsningen er å gå på nettsidene til skatteetaten. Der finner du fradragsveileder, kalkulator for reisefradrag mellom hjem og arbeid og små filmsnutter som forteller deg hvordan du gjør endringer i selvangivelsen elektronisk.

Fristen for å rette opp selvangivelsen er 30. april. Det er også siste frist for å søke om utsettelse av selvangivelsen hvis du har behov for det.

LES OGSÅ:

Reiselivet jubler etter knallpåske  

Matteangst rammer jentene hardest

Robothandelselskaper etterforskes i USA  

Irsk avis: Norwegian investerer 2,8 milliarder i Irland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.