Syv år etter at boligprisene var på topp, og fem og et halvt år etter Lehman Brothers gikk overende, viser det amerikanske boligmarkedet tegn til utflating etter år med intens vekst.

Skodesigner Emily Kroll kjøpte leilighet midt under finanskrisen. Leiligheten kostet 415.000 dollar, knapt 2,5 millioner kroner, sommeren 2010. For pengene fikk hun en toroms på cirka 60 kvadratmeter på Lower East Side.

– Tanken på å kjøpe noe skremte meg. Det er en stor ting, men jeg har vært kjempeheldig, sier Kroll.

Snittprisen for å kjøpe en bolig på Lower East Side har siden 2010 steget med 27 prosent, ifølge den amerikanske boligformidlingssiden Zillow.

I en serie artikler ser DN på hva det koster å bo i sentrale byer som New York, London, Berlin og København sammenlignet med Oslo. Mens boligprisene nærmest har stoppet opp i Norge, har boligmarkedene i andre land tatt seg opp igjen etter en kraftig nedgangsperiode i kjølvannet av finanskrisen.

Les hele saken og Terje Erikstads kommentar om det internasjonale boligmarkedet i DN onsdag.

Les også:
- Boligprisene i Norge og Sverige ser mest overpriset ut
Asia i dag: Dommedagsprofeter venter - og venter - på Kina-kollaps (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.