Det melder flere utenlandske medier, deriblant USA Today og Financial Times.

Grunnet uroligheter og de stadige nye angrepene i Israel, har det amerikanske luftfartstilsynet, The Federal Aviation Administration (FAA), forlenget sitt flyforbud til landet, som ble opprettet tirsdag.

Byrået arbeider tett med israelske myndigheter med å gjennomgå ny informasjon i forhold til sikkerhetsrisiko ved å sende sivilie passasjerfly til landet, opplyses det i en melding onsdag ettermiddag.

Delta Air Lines og US Airways har allerede kansellert sine flyvninger.

Det samme har flere europeiske flyselskaper gjort onsdag, etter oppfordring fra Det europeiske flysikkerhetsbyrå som «fraråder sterkt» å fly inn i det krigsherjede landet, ifølge USA Today.

Vurderer fortløpende

Tirsdag valgte også SAS og Norwegian å stanse alle planlagte flyvninger inn i Israel.

Pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian sier til DN at de foreløpig ikke har bestemt hvorvidt morgendagens flyvning fra Stockholm og Arlanda til Tel Aviv skal kanselleres.

- Vi vurderer situasjonen fortløpende og tar beslutningene deretter. Vi skal avgjøre i løpet av kvelden om morgendagens flyvnging skal gå som planlagt. Det er fremedles urolig i Tel Aviv, og det er dermed sannsynlig at denne vil bli avlyst. Men det er som sagt foreløpig ikke bestemt, sa hun rundt klokken 20.

Et par timer senere melder NTB at Norwegian avlyser denne avgangen.

SAS skal etter planen fly til Israel fra København torsdag kveld klokken 22.30, opplyser pressesjef Trine Kromann i SAS til DN.

- Vi har valgt å ta en beslutning i morgen. Vi kommer til å fortsette å se an stuiasjonen og se hva de ulike myndighetene har av anbefalinger.

Strandet

Tre firedeler av flygingene sto onsdag morgen som innstilt på tavla på den internasjonale flyplassen Ben Gurion, melder nyhetsbyrået DPA. Flere israelere på vei til utlandet måtte gjøre vendereis, mens turister og besøkende ikke kom seg hjem igjen.

Onsdag morgen ble om lag 170 SAS-passasjerer stående fast, melder det svenske nyhetsbyrået TT. Disse skulle ha reist med et fly til Arlanda.

Også 103 Norwegian-passasjerer som skulle til Arlanda, er strandet i Israel. I tillegg kan innstillingene ramme 186 passasjerer som etter planen skal fly med Norwegian til København på fredag, opplyser selskapet.

– Vi har sendt ut informasjon på SMS, og vi jobber med å få dem hjem så snart som mulig, sier pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian til NTB.

Fordi noen passasjerer allerede kan ha kommet seg ut med andre flyselskaper, er det vanskelig å si nøyaktig hvor mange som er strandet, tilføyer hun. Norwegian vil nå forsøke å booke passasjerene om til andre flyselskaper som fortsatt flyr til Ben Gurion.

– Det er ganske kaotisk der nå. Vi forstår hvis folk er urolige og frustrerte, sier Jacobsson.

Vurderer buss

Selskapet vurderer alle alternativer for å få passasjerene hjem fra Ben Gurion-flyplassen, inkludert å sette dem på busser til flyplasser i andre land, skriver VG.

– Ja, vi ser på alle alternativer, og dette er ett av dem. Bare vi kan få passasjerene ut av Israel, kan vi få dem hjem via andre land. Vi har imidlertid ikke kommet fram til hva som er den beste og raskeste løsningen, så jeg kan ikke gi noe mer konkret informasjon om dette nå, sier Holmbergh Jacobsson til VG.

Også Finnair avlyste sin planlagte flyging til Ben Gurion onsdag.

Det israelske selskapet El Al fortsetter å fly og har planer om å sette inn flere maskiner for å hjelpe strandede passasjerer.

Israelske myndigheter opplyser samtidig at de nå har åpnet militærflyplassen Ovda for sivil trafikk for å ta unna internasjonale reiser som skulle gått til Ben Gurion. Ovda ligger i Negev-ørkenen ved Eilat sør i landet.

Hamas: En seier

Den midlertidige stansen av internasjonale flygninger til Israel er en stor seier for Hamas, erklærer den palestinske bevegelsen.

– Hamas' suksess med å stenge israelsk luftrom utgjør en stor seier for motstanden, og med dette krones Israels fiasko, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri i en uttalelse onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.