Den månedlige riggtellingen fra tjenesteleverandøren Baker Hughes viser at det var 324 rigger i drift offshore i februar, opp ti fra måneden før. De seneste månedene har antallet rigger i drift falt, og nivået nå er det samme som i oktober på høsten 2014.

Det er særlig i Europa at antallet offshorerigger stiger, fra 45 til 56 rigger den seneste måneden, mens antallet i Nord-Amerika er om lag uendret på 55 rigger (56). I Midtøsten stiger antallet offshorerigger fra 43 til 48 ifølge riggtellingen.

Antallet landrigger i drift steg også, fra 944 til 951 i februar. Det er fortsatt det laveste nivået siden mars 2013.

DN har tidligere skrevet at skiferoljeprodusenter i USA har terminert langsiktige kontrakter på borerigger, noe mange håper vil bremse veksten i amerikansk skiferoljeproduksjon og få oljeprisene opp igjen.

-Dette er bare begynnelsen. Selv de beste av de som fortsetter å bore, har begrensninger i sine balanseregnskaper når oljeprisene blir så lave. Det vil kunne være fornuftig å terminere kontrakter, og vente på bedre tider, sier R. T. Dukes, oppstrømsanalytiker i Wood Mackenzie, til Bloomberg News i januar.

Baker Hughes International Rotary Rig Count er en månedlig opptelling av antall rigger som aktivt er med i lete- eller produksjonsboring etter olje eller gass. Baker Hughes offentliggjør også uketall for landrigger.

 

Les også:

- Nedgangen i rigger fortsatt ikke tilstrekkelig

- Verre enn noen kunne sett for seg i sine villeste fantasier

Pareto ser bunnen i Seadrill  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.