Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble utelukket onsdag i praksis en avtale i neste uke, som ville frigi nye økonomiske overføringer til Hellas, skriver Financial Times.

- Ingen venter at det vil bli noen løsning, sa Schäuble med henvisning til neste ukes møte.

Avisen fremholder at Schäubles uttalelser øker sannsynligheten for at Hellas vil gå over i mislighold av sin gjeld allerede i mai.

Wolfgang Schäubles kommentarer er de første som fremføres offentlig av en ledende eurosonepolitiker i retning av å fjerne håpet om en avtale på finansministermøtet i Riga 24. april.

Uttalelsene gjenspeiler imidlertid synspunkter ledende embetsmenn har gitt uttrykk for gjennom flere dager i privat sammenheng, skriver avisen.

Embetsmenn sier at det nå kan være tvil også om det kommer noen løsning på finansministermøtet 11. mai. Uten en avtale der, vil Hellas sannsynligvis ikke makte betalingen av 747 millioner euro til Det internasjonale valutafond IMF påfølgende dag.

Les mer:

Kutter kredittvurderingen på Hellas

Forhandlingene med Hellas «fungerer ikke» dnPlus (krever innlogging)

Sterkeste krone på fem måneder

 

Les også på DN.no:

Oljeprisene stabiliserer seg på årsbeste  

Nå er 15.000 oljejobber borte

Asia i dag: Kinas økonomiske modell for fall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.