IR-direktør Thor Giæver i Yara International vil ikke kommentere hvorvidt selskapet er i samtaler rundt kjøp av Vales gjødselvirksomhet.

I helgen ble det meldt at det brasilianske gruveselskapet Vale skal være nær en avtale om salg av hele sin gjødsel-virksomhet for rundt tre milliarder dollar. Gjødselprosenten Mosaic trekkes frem som en av to budgivere (TDN Finans-artikkel klokken 7:36).

Yara, som har en stor gjødselvirksomhet i Brasil, har tidligere vært trukket frem som en mulig kjøper av virksomheten.

IR-direktør Thor Giæver i Yara International, som for tiden er på ferie, sier han ikke kjenner til de siste Vale-nyhetene. Han understreker imidlertid at Yara ikke kommenterer rykter og vil hverken bekrefte eller avkrefte eventuelle samtaler.

-Vi har også en etablert praksis at vi melder ifra så fort det foreligger slike avtaler. Det må også sies at dette er en salgsprosess som har vært i nyhetene over lengre tid og det er ikke første gang vi er blitt spurt om dette, sier Giæver til TDN Finans.

-Det ryktes at transaksjonen er på hele tre milliarder dollar, rundt 27 milliarder kroner. Ville dere hatt kapasitet til et slikt oppkjøp?

- En transaksjon i denne størrelsesorden ville kreve grundig arbeid med finansieringsplanen, hvor et overordnet mål for oss ville være å bevare BBB-ratingen vår hos ratingbyrået Standard & Poor's, sier Giæver.

Les også:
Leilighetsprisene steg 123 prosent raskere enn eneboligprisene
Dette kan avgjøre om du blir en supersjef
Svak økning i oljeprisen mandag (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.