CHC Helikopter Service venter fortsatt forsinkelser på trafikken til og fra norsk sokkel etter kanselleringer med helikopter-typen som forulykket utenfor Shetland fredag.

Det sier pressekontakt Svein Thompson i CHC til DN.no mandag. 

- Vi har klart å ta unna trafikken i dag, men jeg er litt usikker på om vi kan fylle alle hullene fra i morgen og fremover, sier han.

CHC satt søndag samtlige av selskapets Super Puma-helikoptre på bakken etter at et Eurocopter AS322L2 Super Puma styrtet i sjøen utenfor Shetland fredag kveld. Fire av de totalt 18 ombord omkom.

Mandag ble forbudet løftet men ikke for modellen som var involvert i ulykken.

Thompson understreker at det for tidlig å spekulere i årsaken, og at beslutningen om å ta helikopteret ut av tjenesten er gjort av sikkerhetsmessige hensyn.

- Ingen vet hva som er årsaken, men dette gir en tid til å tenke seg om, og man har derfor utsatt flygingen med denne typen, sier pressekontakten.



  Informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil bekrefter at én avgang fra Stavanger, to fra Bergen, og én fra Kristiansund var forsinket mandag.

Han forventer rundt 4-5 forsinkelser også i morgen, tirsdag.

Dette vil imidlertid ikke få noen videre konsekvenser for oljeselskapet, ifølge ham.

- Det ser ut som at det går greit å ta unna det, sier han til DN.no.

- Når vil det eventuelt være kritisk i forhold til bemanning og produksjon?

- Det er ikke noe tema akkurat nå. Jeg snakket med drift tidligere i dag og det virket som de hadde kontroll på det, sier Heradstveit.

Super Puma-helikoptrene som er satt på bakken, er ikke de samme som er i ferd med å få klarsignal igjen etter en nødlanding i Nordsjøen utenfor kysten av Skottland i oktober i fjor.

Den gang ble sju av den nyere Super Puma 225 tatt ut av trafikk, ifølge NTB.

I april 2009 omkom også 16 mennesker da et Super Puma-helikopter styrtet i sjøen på britisk side av Nordsjøen mens det var på vei tilbake fra en plattform.

Les også:
Kroneraset gir Stoltenberg 13 mrd ekstra å rutte med

Eiendomsinvestor gir opp i Norge - satser i USA

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.