Den norske eiendomsinvestoren Sven Sejersted Bødker (69) kjøper nå et boligkompleks sentralt i Florida, USA med 241 leiligheter, skriver Dagens Næringsliv.

Prisen er rundt 150 millioner norske kroner, og Bødker planlegger ytterligere seks lignende prosjekter med norske investorer, slik at total investering vil passere en milliard kroner.

- Eiendom i USA er nå en "once in a lifetime-opportunity". Da eiendomskrakket kom i 2007, sa jeg at her kommer det til å bli muligheter - og nå er tiden inne, sier Bødker til DN.

- Prisene har falt inntil 50 prosent siden toppen den gang. Selv om prisene har begynt å stige i delstater med stor befolkningsvekst, som i Florida, er de langt under nivået fra 2007, legger han til.

Selskapet hans, International Property Investments (IPI), har tidligere satset på eiendom i blant annet Norge og Tyskland, men han mener prisene i Norge nå nærmer seg en topp.

- Uvanlig utvikling
- De siste syv-åtte årene har vi sett en uvanlig utvikling i Norge, der boligprisene i de største byene bare har fortsatt å gå opp, opp, opp. Knekken vi hadde i 2008 er ingenting å regne sammenlignet med det verdifallet man opplevde i land som USA og Spania, sier Bødker.

- Det er svært vanskelig å finne utleieprosjekter i Norge som gir en rimelig avkastning. Med en belåningsgrad på 60-70 prosent og lånerenter på seks prosent er det ingenting igjen til løpende forrentning av egenkapitalen. Prisene har simpelthen blitt for høye, legger han til.

Han viser til at større utleieprosjekter i Florida gir løpende utbytte på så mye som seks til ti prosent årlig, og de lave kjøpsprisene gjør at det er rimelig å forvente gode salgsgevinster når markedet kommer tilbake til mer normale nivåer.

Les også: - Vi merker at markedet er nervøst

Kina stopper norsk laks ved grensen

Disse statsselskapene bør gjøre seg klare for salg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.