Brussel (NTB-Reuters-Ritzau): Forhandlingene tas imidlertid opp igjen senere torsdag, ifølge det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Med EU som megler, møttes Russland og Ukraina til forhandlingene i den belgiske hovedstaden onsdag. Russiske myndigheter stengte gasskranene til nabolandet i juni fordi Ukraina ikke har betalt regningene sine for leveransene.

I sommer og høst har dette hatt relativt liten betydning, men situasjonen vil bli en helt annen når vinterkulda melder seg.

– Forhandlingene er ikke over ennå, men vi har avtalt å arbeide videre den 30. oktober, heter det i en uttalelse fra Russlands energiminister Aleksander Novak tidlig torsdag.

Partene var nær en løsning i september, men sist uke sto de igjen langt fra hverandre i spørsmålet om Ukrainas betalingsevne.

Det svært betente politiske forholdet mellom nabolandene på grunn av maktskiftet i Ukraina og konflikten øst i landet, gjør det ikke enklere å komme fram til en gassavtale.

Les også:

Asia i dag: Full krise hos Samsung

Stormberg-sjefen i video til ansatte: Vil ha syke på jobb

Sveaas tullet med orklasjefens stol på styrerommet: - Det skulle jeg aldri ha gjort

I morgen kunne Arbeiderpartiet overtatt regjeringsmakten alene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.