Bankene Barclays og Wells Fargo står overfor potensielt store tap på lån et på 850 millioner dollar som er gitt to olje- og gasselskaper, skriver TDN Finans.

Avisen fremholder at dette er et tegn på hvordan det dramatiske fallet i oljeprisen begynner å få skadelige følger i den videre økonomien.

Ministermøte

Opplysninger om lånet ble kjent idet delegatene til Opecs ministermøte samles i Wien for å drøfte prisfallet og overskuddet på olje i verdensmarkedet.

Ringvirkningene fra et prisfall på 30 prosent siden juni, sprer seg ut over energisektoren, og rammer valutaer, nasjonalbudsjetter og aksjer i energiselskaper.

Nå rammer prisfallet også banker. Tidligere i år ledet Barclays og Wells Fargo et lån på 850 millioner dollar som skulle bidra til gjennomføringen av en fusjon av de amerikanske oljeselskapene Sabine Oil & Gas og Forest Oil.

Investorer avsto fra å kjøpe lånet da det først ble lagt ut i juni. Ifølge markedsaktører har fallende oljepriser og volatile kredittmarkeder senere ødelagt nye forsøk på å selge eller syndikere lånet.

Barclays og Wells Fargo avslo å kommentere opplysningene.

Uten garanti

Ettersom bankene som garanterte for lånet ikke er i stand til å overføre det til investorer, står de nå overfor tap på transaksjonen, idet verdien av gjelden til de to oljeselskapene svekkes, skriver FT.

Konkurrerende banker anslår at lånet på 850 millioner dollar, hvis det forsøkes syndikert nå, vil kunne gå for så lite som 60 cent på dollaren.

Et annet lån, ledet av UBS og Goldman Sachs, for å finansiere investeringsselskapet Apollos kjøp av Express Energy Services skulle vært solgt tidligere i uken, men ser ut til å ha blitt utsatt.

Goldman avslo å kommentere opplysningene, mens UBS ikke umiddelbart besvarte en forespørsel om kommentar, skriver avisen.

Les også:
Britisk næringsminister vil stoppe Lunds lønnspakke
Asia i dag: Høy vekst gir bonus for offentlige ansatte
USA i dag: Putin ypper til priskrig mot Obama  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.