85 prosent av de ansatte i Archer plattformboring offshore har gått med på å gå ned i lønn. Dermed reddes 150 jobber.

Uventede stopp ved oljefeltene Veslefrikk og Valhall førte til at oljeserviceselskapet hadde overtallige. Nå har de ansatte selv bidratt for å unngå oppsigelser, skriver Offshore.no.

– Vi ble enige med bedriften om en løsning som gir de ansatte fri én tur og en lønnsreduksjon som strekker seg fra 1. april til 30. november. Vi er veldig stolte av at 85 prosent var med på å redde kollegene sine, sier Reidar Rikstad, leder for fagforbundet Safe i Archer.

De 15 prosentene som stemte nei til avtalen får beholde full lønn og 100 prosent stilling.

Det er andre gang på kort tid selskapet unngår oppsigelser. I januar gikk 40 ansatte ned fra 100 til 50 prosents stilling.

Archer er et globalt oljeserviceselskap med mer enn 8.000 ansatte. Den norske delen har hovedkontor i Stavanger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Flere kvinner enn menn tar doktorgrad

- Yes, det var 50 millioner rett ut av vinduet

- Hur stort blir fallet?