Prisene på oljekontrakter svekkes noe fredag morgen, men ligger på om lag samme nivå som da Oslo Børs stengte torsdag.

Torsdag falt prisene med litt over en halv dollar pr fat, idet en kursoppgang i dollar trakk olje noe ned, skriver The Wall Street Journal.

Analytikere sier til avisen at det var få impulser i markedet med hensyn til fundamentale faktorer, og at svekkelsen så ut til å være knyttet til høyere dollarkurs, etter at svake inflasjonstall fra Kina bidro til økte forventninger om ytterligere kinesiske stimuleringstiltak.

Ettersom oljen omsettes i dollar, blir den dyrere for innehavere av andre valutaer, når dollarkursen stiger.

- Prisoppgangen vil vedvare

- Driveren var dollar, og bekymringer for dollar. Nå stabiliserer markedet, for å se hva som skjer fremover, sier Phil Flynn, direktør i meglerforetaket Price Futures Group i Chicago, til WSJ.

Fortsatt bidrar fall i amerikanske oljelagre, samt produksjonsbortfall i Nigeria, til å støtte oljeprisene.

«Den eksisterende bevegelsen, markedsstemningen, fraværet av negative nyheter, og fortsatt betydelig produksjonsbortfall, tyder på at prisoppgangen vil vedvare», sa analytikere i Commerzbank i et kundenotat torsdag.

Analytikere i meglerforetaket PVM sier at prisene støttes av den vedvarende uroen i Nigeria, hvor et stort antall angrep på rørledninger og andre oljeinstallasjoner har redusert landets dagsproduksjon med rundt 400.000 fat til om lag 1 million fat.

Differansen øker

Differansen mellom kontrakter i nordsjøoljen Brent og den amerikanske referanseoljen WTI har det seneste døgnet økt med 21 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 78 cent pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.

WTI 1. posisjon, som er juli-kontrakten, handles for 50,41 dollar pr fat fredag morgen, ned 15 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 68 cent til 50,55 dollar pr fat.

Da Oslo Børs stengte torsdag, lå WTI-prisen på 50,49 dollar pr fat.

Brent 1. posisjon, som er august-kontrakten, handles for 51,84 dollar pr fat fredag morgen, ned 13 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten falt 54 cent til 51,97 dollar pr fat.

Brent-kontrakten for lå på 51,78 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Brent spot for umiddelbar levering noteres til 51,78 dollar pr fat, ned 3 cent fra torsdag, da prisen falt 89 cent til 51,81 dollar pr fat.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: Solenergi truer millioner av arbeidsplasser  

Reiseplaner? Sjekk de ekstreme unntakene hvor valutaene er blitt betydelig billigere for nordmenn.

Stordalen om konkurrentens nedleggelse: – Største fiaskoen i nordisk hotellhistorie dnPlus  (DN+)

Konkurrenten svarer: Tror Stordalen har fått solstikk

 

Anbefalt av DNtv:

Brexit på to minutter
23. juni skal britene avgjøre om de skal gå ut av EU eller bli værende.
02:00
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.