King Digital Entertainment, selskapet bak det populære spillet Candy Crush, stupte på sin første dag som børsnotert selskap.

Aksjen falt fra start og endte ned hele 15,5 prosent.

- Den var nesten sjanseløs, sier partner Scott Sweet i IPO Boutique til Marketwatch, som mener aksjen ble offer for «ekstremt raske penger» fordi investorer tilsynelatende ønsket en rask utgang.

- Spennende start

Finansdirektør Hope Cochran i King er imidlertid ikke så bekymret over dagens fall, og mener selskapet vil bevise at det kan utvikle gode spill.

- Dette er begynnelsen. Det er en spennende start, men vi er en en ledergruppe som har et veldig langsiktig fokus, sier han i et intervju, gjengitt av Bloomberg.

King-aksjen var priset til 22,5 dollar ved notering, noe som verdsetter selskapet til rundt syv milliarder dollar.

Analytikere har imidlertid uttrykt skepsis til om selskapet kan gjenskape suksessen med andre spill enn Candy Crush. I tillegg hersker det usikkerhet rundt hvor lenge Candy Crush kan opprettholde sin popularitet.

Evventyrlig vekst

Spillutvikleren hadde en eventyrlig vekst i 2013 og kunne slå i bordet med et overskudd på 567,6 millioner dollar, og har rundt 97 millioner spillere daglig, følge CNBC.

- Det vi ønsker å oppnå, er ikke å finne et nytt Candy Crush. Det er ikke derfor vi er her. Vi er her for å bygge en portefølje av spill. Vi ønsker å bygge et nettverk av lojale spillere som bruker hele porteføljen, har King-gründer Ricardo Zacconi tidligere uttalt i et intervju med CNBC.

King Digital Entertainments første dag på Nasdaq-børsen, under tickeren KING, kan neppe sies å ha vært konge.

Facebook-ras

Heller ikke det sosiale nettverket Facebook hadde en god onsdag på børsen.

Tirsdag kveld ble det kjent at Facebook har kjøpt det virtuelle teknologiselskapet Oculus for rundt to milliarder dollar i kontanter og aksjer, ifølge en melding tirsdag kveld.

Oppgjøret skjer med 400 millioner dollar i kontanter og aksjer verdt 1,6 milliarder dollar.

Markedet lot seg på ingen måte begeistre over nyheten, og sendte Facebook-aksjen ned hele 6,80 prosent.

Startet opp, endte i rødt

Wall Street startet i positivt terreng onsdag, men ved handelsslutt måtte alle de store indeksene ikle seg rødt.

- Uttalelsene fra president Obama med hensyn til en mulig opptrapping avsanksjonene mot Russland, gjorde at aksjer gikk lavere, sier sjefstrateg Mark Luschini ved HJanney Montgomery SCott til CNBC.

Slik endte de toneangivende indeksene onsdag:

  • Dow Jones: ned 0,60 prosent
  • Nasdaq: ned 1,43 prosent
  • S&P 500: ned 0,70 prosent

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Nå angriper de SAS

Storbritannia og Kina inngår historisk valutasamarbeid

Varsler dyreste euro siden 2009

Åpner etterforskning mot Telenor  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.