Mens toneangivende europeiske børser stiger rundt og over én prosent onsdag, har Oslo Børs fortsatt ikke åpnet, på grunn av tekniske problemer.

Med halv dag, der børsen etter planen vil stenge klokken 13.00, er det ikke den verste dagen for problemer ettersom volumene er små.

Samtidig har de fleste investorene og forvalterne allerede tatt ferie, opplyser aksjemegler Geir Larsen i DNB Markets til DN onsdag.

- De fleste har gjort sitt, sier han.

Mens han normalt hadde vært omgitt av flere kolleger i frenetisk aktivitet i landets største meglerrom, er Larsen blant de få utvalgte som har måttet legge turen innom DNB-hovedkvarteret i Bjørvika onsdag.

Han frykter ikke at dagens tekniske glipp vil få store konsekvenser. Men dersom europeiske børser endrer seg markert, vil det få betydning for handelen tirsdag etter påske, skulle Oslo Børs ikke åpne i dag, påpeker han.

- Det vil være konsekvenser, men ikke store konsekvenser, sier Larsen.

Tross i at Oslo Børs ikke er åpen, er det også mulig å gjøre handler, ifølge megleren.

- Man kan alltid finne kjøper og selger, og megle på gamlemåten. Så man kan alltid gjennomføre handler, men det skjer vel helst på litt større ting, og det er ikke umulig, sier han.

Samtidig påpeker han at flere norske aksjer også er notert i andre markeder, som i Sverige.

- Men jeg tror likevel at folk ikke vil handle sålenge Oslo Børs ikke er åpen. Det er der prisene settes, sier Larsen.

Oslo Børs bekrefter overfor DN å ha jobbet med de tekniske problemene siden klokken 05.00 onsdag morgen.

«Det er et teknisk problem i London som gjør at ikke referansedata for verdipapirene som handles er tilgjengelige for medlemmene på Oslo Børs. Det jobbes med å løse problemet», skriver kommunikasjonsdirektør Per Eikrem i en e-post.

Les også:
Blar opp en milliard for Kjell & Co.
USA irritert på Kinas valuta-krumspring
Dagens aviser på 1-2-3  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.