Boligbygger Obos har til hensikt å fremsette et bud på enebolig- og rekkehusspesialisten BWG Homes, ifølge en melding mandag.

Obos har allerede sikret seg kjøp av ytterligere 17 prosent av BWG Homes for 15 kroner per aksje, som også er det ventede tilbudet.

- Svært dyktige

Toppsjef Martin Mæland i Obos opplyser til DN mandag at tilbudet har vært vurdert i noe tid, men har ligget i påvente av kvartalstallene som BWG Homes offentliggjorde i forrige uke. 

Mæland mener BWG passer godt inn under Obos-paraplyen, både som utvikler og entreprenør, og peker på at Obos-medlemmene vil kunne få et større boligtilbud gjenom transaksjonen.

- BWG har et godt konsept som gjør at de har klart å bygge boliger til fornuftige priser i omegnen til byene fra villaer til rekkehusfelt, som de har klart å levere og selge greit. De har vært svært dyktige, og vi tror de passer velding fint inn hos oss, sier Obos-sjefen til DN.

Venter aksept

Budet verdsetter BWG Homes til to milliarder kroner, 400 millioner mer enn selskapet var verdt på Oslo Børs fredag.

Prisen på 15 kroner per aksje er også identisk med det tidligere toppsjef og storaksjonær Lars Nilsen fikk da han solgte drøye 13,5 prosent av aksjene i april ifjor. Han eier i dag i overkant av to prosent gjennom Lani Industrier.

Obos har gjennom helgen fått aksept fra de største aksjonærene og kontrollerer allerede nær 60 prosent.

Mæland tror han lykkes med å nå terskelen på 90 prosent, og å ta BWG Homes av børs. Han viser også til at aksjekursen har vaket rundt 10-12 kroner i lengre tid.

- Når alle de store og proffe er med, så tror jeg de øvrige vil gjøre samme vurdering, sier Mæland.

Vurderer

Styreleder Roar Engeland i BWG Homes opplyser til DN at han ikke hadde noen indikasjoner på tilbudet før dagens melding, og at det er "slikt som skjer" når et selskap er børsnotert.

Styrleder Roar Engeland, BWG.
Styrleder Roar Engeland, BWG. (Foto: Stle Andersen)

Han vil nå i samråd med styret innhente en tredjepartsvurdering fra et uavhengig meglerhus.

- Styret har noen helt klart definerte plikter og skal ivareta aksjonærfellesskapets interessser samtidig som det skal gi råd i forhold til det budet som er gitt senest én uke før utløpet av budfristen, sier Engeland.

Toppsjefen ønsker ikke å kommentere tilbudsprisen eller hvorvidt det vil bli søkt etter andre budgivere.

- Det er en del av styret vurdering å se om det er realistisk å få til, sier han.

Mange har solgt

Obos eide fra før 32,99 prosent i boligbyggeren som blant annet har kjente merkenavn som Block Watne og Hetlandhus i porteføljen.

Nest største eier, Frederik Mohn-kontrollerte Perestroika, eide 5,54 prosent og er blant eierne som allerede har akseptert budet fra Obos, ifølge dagens melding.

Det samme gjelder fond forvaltet av Eika Kapitalforvaltning, fond forvaltet av KLP Kapitalforvaltning og fond forvaltet av Alfred Berg Kapitalforvaltning for kjøp av 23,45 millioner aksjer i BWG Homes, som tilsvarer 17,23 prosent.

DNB Asset Management melder på sine side å ha solgt rundt 8,1 millioner aksjer, og har etter dette 0,04 prosent, ifølge en separat melding.

Tilbudsprisen representerer en premie på 27,66 prosent til siste sluttkurs for BWG Homes-aksjen fredag på 11,75 kroner.

"Dersom det foreslåtte BWG-utbyttet på 0,25 kroner per aksje vedtas på den ordinære generalforsamlingen i BWG Homes 22. mai 2014 vil tilbudsprisen/kjøpsprisen justeres til 14,75 kroner per aksje ettersom aksjonærene som har akseptert tilbudet vil få et utbytte på 0,25 kroner per aksje i tillegg til tilbudsprisen/kjøpsprisen dersom tilbudet gjennomføres", heter det.   

Vil tvangsinnløse

Tilbudet vil ha de følgende andre sentrale betingelser:

  • Akseptperioden i tilbudet vil vare i tre uker, og kan forlenges én eller flere ganger til en total akseptperiode på opptil ti uker.

  • Gjennomføring av tilbudet er blant annet betinget av at Obos blir eier av minst 2/3 av aksjekapitalen i BWG. I tillegg er tilbudet betinget av regulatoriske godkjennelser.

OBOS har som intensjon å gjennomføre tvangsinnløsning av resterende aksjer i BWG Homes dersom man oppnår eierskap til 90 prosent eller mer av aksjene i BWG Homes, og har videre som intensjon om å foreslå for generalforsamlingen i BWG Homes at det søkes om avnotering av aksjene fra Oslo Børs, ifølge meldingen.

SEB Corporate Finance er finansiell rådgiver for OBOS. Advokatfirmaet Selmer er juridisk rådgiver for OBOS.

BWG Homes opplyser i en egen melding at i tråd med verdipapirhandellovens krav vil styret gi en uttalelse til aksjonærene om tilbudet som kommer fra OBOS. Uttalelsen søkes fremlagt så tidlig som mulig og senest innen en uke før utløpet av tilbudsperioden.

BWG Homes har engasjert advokatfirma Thommessen som juridisk rådgiver i forbindelse med prosessen.

BWG-aksjen stiger 25,5 prosent til 14,75 kroner på Oslo Børs mandag.

Følg utviklingen i BWG Homes-aksjen her

Les også:
Boligbygger spretter opp på oppkjøpstilbud

Funn på Edvard Grieg
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.