– Jeg har større tro på at det kommer en korreksjon i andre halvår enn noe annet jeg har forutsett, sier sjeføkonom Steen Jacobsen hos Saxo Bank til danske Børsen.

Han mener korreksjonen vil komme fordi markedene over tid har vært for opptatt av de store børsnoterte selskapene og for lite oppmerksomme på små selskaper. Jacobsen sier at investeringene de siste årene har skjedd i børsnoterte selskaper som utgjør 20 prosent av økonomien, mens små og mellomstore selskaper har hatt store problemer med å tiltrekke seg penger.

– Hvert femte år er det en korreksjon på 20–30 prosent, så dette er innenfor hva man forventer for en gjennomsnittlig femårsperiode, sier Steen Jakobsen.

Han tror dette raskt vil smitte videre.

– Det danske markedet er en underkomponent til det europeiske markedet, fordi vårt eksportmarkedet primært er er Tyskland, England og Sverige. De landene opplever i øyeblikket en signifikant nedgradering av egen vekst.

Les også:

«Et av de raskest voksende selskapene noensinne»
Telenor vil ikke lage overvåkningsrapport  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.