Mandag ble det klart at Cermaq-styret og staten er positivt innstilt til at oppdrettsselskapet selges til japanske Mitsusbish for omlag 8,8 milliarder kroner.

Budet på 96 kroner per aksje vil imidlertid stå i fire uker.

Danske Bank Markets mener budet er attraktivt og venter ikke at noen industrielle aktører vil matche budet, ifølge en oppdatering.

«Vi ville tatt gevinst i Cermaq og fokusere på andre opprettselskaper, hvor vi fortsatt ser solid oppsidepotensial», skriver Danske Bank Markets, ifølge TDN Finans.

Danske Bank Markets nedgraderer sin anbefaling på Cermaq til salg fra kjøp. Kursmålet høynes imidlertid til 96 kroner.

SEB påpeker at både Cermaq-styret og Nærings- og fiskeridepartementet holder døren åpen for konkurrerende bud, men mener sannsynligheten for en annen budgiver er lav.

«Prosessen for å finne attraktive bud virker å ha vært grundig, hvor det har vært samtaler med både industrielle og finansielle potensielle kjøpere. Vi mener det derfor er relativ lav sannsynlighet for konkurrerende bud», skriver SEB i en oppdatering.

SEB mener Marine Harvest er en opplagt kandidat til et eventuelt motbud etter at de forsøkte å kjøpe Cermaq i 2013. Meglerhuset påpeker imidlertid at Nærings- og fiskeridepartementet ikke ønsker et oppgjør i aksjer.

Mens Marine Harvest-sjef Alf-Helge Aarskog mandag avviste muligheten for en budkamp, opplyser kilder til Dagens Næringsliv at Marine Harvest kan komme til å regne på Cermaq igjen.

Salmar-styreleder Bjørn Flatgård uttalte på sin side til Adresseavisen mandag at han se for seg «konstellasjoner» hvor Salmar er med på å kjøpe Cermaq.

Selv om Cermaq-kursen vaker over tilbudskursen tirsdag, later meglerhusene til å tvile.

DNB Markets mener et konkurrerende bud fra Marine Harvest ser mindre sannsynlig ut gitt det nylige oppkjøpet av Acuinova.

«Vi har tidligere vurdert Marine Harvest som den mest sannsynlige blant flere mulige kjøpere av Cermaq, men etter at de nylig overtok Acuinova bør vekstmulighetene i Chile være sikret på annen hold og et konkurrerende bud herifra ser etter vårt syn dermed mindre sannsynlig ut», skriver meglerhuset i en oppdatering.

DNB Markets mener at Mitsubishi-budet ser "fair" ut basert på meglerhusets estimater. Anbefalingen på Cermaq nedgraderes fra kjøp til hold og kursmålet tas opp fra 95 til 96 kroner.

Sparebank1 Markets nedgraderer også anbefalingen på Cermaq fra kjøp til nøytral. Kursmålet forblir imidlertid på 100 kroner.

«Vi skal ikke utelukke et høyere bud, men vi tror den potensielle oppsiden i aksjene er begrenset», heter det i en oppdatering.

Cermaq-aksjen stiger 1,6 prosent til 97,25 kroner på lavt volum på Oslo Børs sålangt tirsdag.

Les mer om Statens laksesalg:
Japansk frieri sender lakseaksje til topps
– Jeg var helt sikker på at staten ville tjene på det
Salmar åpner for konkurrerende bud
Cermaq åpen for mottilbud
Cermaq og Mitsubishi snakket i månedsvis
- Jeg tror vi kan utelukke en budkrig om Cermaq
Staten vil kvitte seg med Cermaq
Resultatvarsel fra Cermaq
Anbefaler salg av Cermaq
Mitsubishi vil kjøpe Cermaq  

Les også i DN Pluss (krever innlogging):
Kan ende i budkamp om laksekjempe dnPlus

Industridødaren Trond Giske dnPlus
Prøver igjen dnPlus  

Les også:
Yara i fusjonssamtaler med amerikansk selskap
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.