I august ble det kjent at North Atlantic Drilling skulle kjøpe 150 rigger fra Rosneft.

Den endelige avtaleinngåelsen for borekontraktene på 4,25 milliarder dollar var opprinnelig satt til 10. november etter at selskapene inngikk en foreløpig avtale rett før sanksjonene mot Russland ble iverksatt i slutten av juli.

Ifølge North Atlantic Drilling er nå hele avtalen satt på vent inntil slutten av mai 2015.

Bekymret

Begge parter er imidlertid fortsatt innstilt på å gjennomføre transaksjonen, heter det i en børsmelding som kom sent fredag kveld.

Det fremgår ikke klart av meldingen hva som er årsaken til utsettelsen. Ifølge kilder nyhetsbyrået Bloomberg News snakket med tidligere på dagen er årsaken etter all sannsynlighet bekymring for sanksjonene.

Som en del av avtalen ville Rosneft få 30 prosent av aksjene i North Atlantic Drilling.

Vurderer alternative oppdrag

North Atlantic Drilling er et datterselskap av John Fredriksen-kontrollerte Seadrill, og opererer i værharde områder, blant annet i Nordsjøen.

Både Seadrill og datterselskapet North Atlantic Drilling inngikk i mai en intensjonsavtale med Rosneft, som inkluderte bruken av ni rigger frem til minst 2022. John Fredriksens riggselskaper ble ytterligere rammet da USA og EU utvidet sanksjonene mot Russland i september. Det vurderes nå alternative oppdrag for et par av riggene som skulle startet på arbeid for Rosneft neste år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.